Fem menn har blitt fengslet for 12 år hver i Nigeria etter at de ble dømt for å ha gravd opp en hodeskalle fra et menneske. Dette melder BBC.

De hadde planlagt å ta den med til en tradisjonell lege, som sa at den var nødvendig for å utføre ritualer som ville gjøre dem rike.

Mennene erkjente straffskyld etter å ha blitt tatt med hodeskallen i en bag.

Aktor fortalte retten at mennene hadde gravd opp et lik begravet tre år tidligere på en muslimsk kirkegård i delstaten nord-sentrale Niger.

«De sa at urtelegen informerte og lovet dem alle at de ville dele rikdommen fra den nevnte kriminelle aktiviteten og instruerte dem til å lete etter hodeskallen», sa aktor til avisen Daily Punch.

Sikkerhetsoffiserer arrestert de unge mennene, som er mellom 18 og 28 år, i begynnelsen av september da de fraktet levningene til en tredjepart, etter instruks fra en tradisjonell lege.

En domstol i Minna, hovedstaden i den nigerianske delstaten Niger, erklærte mennene skyldige i anklagene om kriminell konspirasjon, overtredelse på gravplasser og ulovlig besittelse av en menneskelig hodeskalle.

Den tradisjonelle legen ble derimot ikke arrestert og siktet.

Troen på «juju» – noen ganger kjent som voodoo eller magi – er utbredt i Nigeria og andre land i Vest-Afrika.

Slike oppfatninger, spesielt om at menneskelige kroppsdeler kan produsere penger fra ei leirkrukke, har ført til ei bølge av grufulle drap i Nigeria. Dette har ofte vært rettet mot individer sett på som sårbare, inkludert barn, enslige kvinner og mennesker med funksjonshemminger.

Lokale myndigheter har også sagt at kroppsdeler selges og brukes i ritualer som antas å generere rikdom.

Pengetjenende ritualer i Nigeria har også blitt drevet av økende økonomisk desperasjon. På tross av at det mest folkerike landet i Afrika også regnes som en økonomisk stormakt på kontinentet, lever likevel fire av 10 nigerianere i fattigdom, ifølge data fra Verdensbanken.

Fire nigerianske migranter overlevde 14 dager på et skipsror, men havnet på feil kontinent

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.