Den islamske stats forlengede arm i Afrika ved Boko Haram og Iswap har lagt ut en video som viser halshuggingen av 11 kristne i Nigeria. De sa at dette var en kampanje for å hevne at USA drepte Abu Bakr al-Baghdadi i Syria i oktober.

Alle de drepte kristne i Nigeria var menn som IS sa at de hadde «fanget i løpet av de siste månedene» i Nigerias nordøstlige områder.

Videoen er på 56 sekunder og er produsert av IS’ «nyhetsbyrå» Amaq. Analytikere sier at utleggingen av videoen 2. juledag er timet for den kristne julehøytiden. En av de 11 er skutt og drept, mens de resterende ti ble halshugget.

Nigerias president Muhammadu Buhari har fordømt drapene og ber nigerianere om ikke å la seg splitte opp langs religiøse linjer ved at kristne går i mot muslimer. Disse barbarene representerer ikke islam, sa han.

«We should, under no circumstance, let the terrorists divide us by turning Christians against Muslims because these barbaric killers don’t represent Islam and millions of other law-abiding Muslims around the world,» sa presidenten.

Flere hjelpeorganisasjoner har fått sine ansatte kidnappet av Boko Haram og avleggergruppen Iswap og mange av disse holdes fremdeles fanget.

Den islamske stat i Afrika er også aktive i Nigerias naboland Burkina Faso, Kamerun, Chad, Niger og Mali.

BBC

 

Nyttårsløfte? Støtt Document!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: