En britisk allmennpraktiserende lege sier han vil slutte som lege etter at han ble anklaget for rasisme. Rasismeanklagen kom etter at han under en konsultasjon høflig ba en kvinne med niqab om å fjerne sløret slik at han kunne høre hva hun forsøkte å fortelle om den syke datterens symptomer. Det var vanskelig å høre henne bak tøystykket, sa legen. Dette gjorde så kvinnen, ifølge Dr Wolverson. Men så kom hennes mann inn og historien endre karakter.

Nå mente kvinnen at hun følte seg krenket og hennes mann sendte inn en offisiell klage på legen for rasediskriminering. Tilsynsorganet, the General Medical Council, kontaktet Dr Keith Wolverson og redegjorde for risikoen for at kunne miste legelisensen som følge av klagen.

Det var den muslimske kvinnens mann som klagde på legen. Ifølge Dr Wolverson, så satt han på venterommet og stirret truende på ham hver gang han kom inn for å hente en pasient til behandling. Den muslimske mannens klage gjorde at Dr Wolverson ikke fikk fortsette å jobbe på legesenteret ved Royal Stoke University Hospital i Stoke-on-Trent.

‘He sat outside my consultation room and threateningly made eye contact towards me whenever I went out to fetch each patient. He then made a formal complaint and I was prevented from working at the walk-in centre again.’

Den muslimske kvinnen hevder at hun nektet å fjerne niqaben av religiøse årsaker og at legen hadde stanset konsultasjonen som følge av dette. Kvinnen sier at legen var ufin og at ha ga henne et stygt blikk. Dette gjorde at hun ble sjokkert og gråt og at hun følte seg derfor utsatt for rasistisk diskriminering av Dr Wolverson.

Dr Wolverson har praktisert som lege i 23 år uten en skrape i lakken. Han likte ikke behandlingen han fikk av Legerådet. Han sier at uavhengig av resultatet av granskningen, så ønsker han ikke å fortsette å være lege.

 ‘I feel a major injustice has taken place. This is why you are waiting so long to see your GP and doctors are leaving in droves. This country will have no doctors left if we continue to treat them in this manner. I’m deeply upset.

‘A doctor’s quest to perform the very finest consultation for the safety of the patient has been misinterpreted in a duplicitous manner to suggest there has been an act of racism committed. I absolutely no longer want to be a doctor.’

Daily Mail   Stokesentiel

Kjøp billetter til Katie Hopkins her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂