Sakset/Fra hofta

Muslimske jenter som føler at de må bevise sin uskyld på bryllupsnatten går til kirurgen for å få hjelp til å lage ny jomfrudom. I London er dette big business. Et googlesøk viser at syv klinikker spesialiserer seg på såkalt hymenoplasty, men det er minst 22 klinikker totalt som tilbyr dette, ifølge The Times.

Motstandere av praksisen anklager klinikkene for å kapitalisere på pasientenes frykt. Det er hovedsaklig muslimske unge jenter som er under press for å være «urørte» når de gifter seg. Utenomekteskapelig sex, også kalt zina, er forbudt under islam.

Klinikkene har opplevd en stor vekst i pågangen fra unge kvinner for å blitt omgjort til jomfruer igjen.

Denne, for mange kvinner høyst nødvendige operasjonen, gjør kvinnene av kulturelle årsaker ifølge denne klinikken:

Prisene for gjenopprettet ære og jomfrudom koster mellom 20.000-35.000 kroner.

For de med litt dårligere råd, så kan man kjøpe virginiacare – et gjør-det-selv-hjemme-produkt. Her gjelder bare å lage fake blod på lakenet, slik at mannen og svigermor blir fornøyde.

This residue is seen on the penis and sheets that bring the result to confirm your virginity at the desired moment.

Produktet kan kjøpes på Amazon.

Artificial Hymen Kit

Dessverre så står det om litt mer enn ære og fake blod for mange muslimske jenter i Vesten. Det hender at det er livet som står på spill.

Regency International Clinic skriver at de forstår at for kvinner så kan det by på problemer å miste jomfrudommen før ekteskapet i enkelte kulturer og miljøer. Klinikken påpeker at 25 prosent av kvinner ikke blør når de mister jomfrudommen. (Det korrekte er at rundt halvparten ikke blør).

Operasjonene har redusert antall kvinnelige dødsfall som følge av spørsmål om jomfrudom, skriver klinikken.

Many developing countries now allow doctors to legally perform hymen repair – this has reduced the number of female deaths due to questioning of virginity.  We’ve been performing Hymenoplasty otherwise known as Hymen repair surgery since the late 1990s, helping many women from different backgrounds and cultures.

We strongly believe we’re giving these women a second chance. A woman who has lost her virginity when underage or as a result of rape or assault should not suffer for the rest of her life. We are confident about our work and care greatly about the safety and future lives of our patients.

Aneeta Prem, grunnleggeren av Freedom, sier at kvinner ofte frykter å bli sett på som «brukte varer». Hun legger til at det er en forferdelig praksis, men forstår at kvinner er under stort press for å få det gjort. Av og til er konsekvensene for alvorlige til ikke å gjøre det, sier hun.

The Times    The Independent

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!