Innenriks

I disse terror-tider, skulle man kanskje tro det var andre ting enn et niqab-forbud som fikk muslimske studenter til å se rødt .

Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) vurderer å forby niqab. Det heldekkende hodeplagget kan føre til problemer i praksis og ved undervisningen, mener HiNT.

Sabreena Saeed (19) er økonomistudent ved HiNT, og hun reagerer sterkt på forslaget om å forby niqab.

–Jeg trodde dette var et fritt land der man skulle få ha på seg det man ønsker. Dette er et diskriminerende forslag som jeg håper HiNT-ledelsen ikke går videre med, sier hun.

Siden nyheten om et mulig niqab-forbud ble kjent, har Saeed diskutert forslaget med venner og familie. De mener noen må reagere.

– Jeg går ikke med niqab selv, men jeg kjenner andre som gjør det. Muslimske kvinner som bruker niqab har valgt det selv i kjærlighet for religionen sin og føler ikke det er nok å bruke hijab, slik jeg bruker. Jeg forstår ikke hvorfor HiNT skal lage et problem av dette, forteller Saeed.

Islam Net har tidligere gått ut og advart mot niqab-forbud fordi et forbud kan radikalisere unge muslimer

– Et forbud kan bidra til økt radikalisering. De ekstreme miljøene er veldig små, men de driver veldig aktiv rekruttering. Og for dem som blir ekskludert fra samfunnet av et sånt forbud, vil et miljø som viser forakt for norske verdier og oppfordrer til vold, virke veldig forlokkende, sier leder Fahad Queresi.

Sabreena Saeed er provosert over forslaget til skolen.

–Hvis det skulle bli et forbud mot niqab, synes jeg det er rart. Det er et fritt land med religiøs frihet. Da er det ikke opp til skolen å sette begrensninger, avslutter hun.

Et fritt land, men ikke frihet fra å identifisere seg.