Sakset/Fra hofta

Mens europeiske politikere sitter i krisemøter om migrasjonen, fortsetter invasjonen av Europa ufortrødent, og det er ikke alle migrantene som havner i offisielle statistikker ved grensepassering.

I 15.30-tiden søndag kom en gummibåt med flere titalls migranter til en strand full av badegjester ved Chiclana, Cadiz nordvest for Gibraltarstredet.

Som et filmopptak offentliggjort av El Mira viser, er reaksjonen blant badegjestene perpleks. En ung kvinne viser fingeren til båten idet den nærmer seg land (ved ca. 0.09 i opptaket).

Inntrengerne forsvant raskt lenger opp i terrenget, hvor Guardia Civil leter etter dem, skriver El País. Det blir neppe en enkel jakt, og det er da også kun to som er arrestert.

Det som skal skje på land etter ankomst, er ofte godt planlagt. Sannsynligvis har mange av dem kontakter blant fortroppene som allerede befinner seg i afrikanske kolonier i Europa.

For hver ny ankomst vokser disse koloniene, det samme gjør evnen til å hjelpe enda flere mennesker til å følge etter til Europa. Når vil forståelsen av hva dette i lengden innebærer for vår verdensdel, begynne å trenge igjennom?

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.