Hoteller som Holiday Inn huset før pengesterke turister fra Europa. Nå fylles de samme hotellene opp av migranter som flykter fra fattigdommen i Afrika. Foto: Canariavisen

Lørdag ankom ialt 445 migranter Kanariøyene i 17 fartøyer fra den afrikanske kysten. Blant disse var også to gravide kvinner og et spedbarn, skriver Canariavisen. Mer enn 6000 migranter er nå innkvartert på hotell.

De første ankomstene begynte lørdag morgen, og frem til ettermiddagen har redningsbåtene jobbet kontinuerlig for å hente i land immigrantene. En båt skal ha opplevd problemer under overfarten, og fikk assistanse av et handelsskip i påvente av redningstjenesten. (Canariavisen)

Mens hotellene står tomme fordi europeiske turister er avskåret fra å oppsøke sol og varme på den spanske øygruppen utenfor Afrikas vestkyst, fylles nå hotell og gater opp av afrikanske migranter. Det liker verken de fastboende, vintergjester fra Europa eller organisasjoner som Amnesty.

Amnesty og HRW kritiserer Kanariøyene, som oversvømmes av immigranter

Se nyheter og analyser i Dagsorden på vår YouTube-kanal, alle hverdager kl 20:00!

Dagsorden-sendingene distribueres også som podkast på Podbean!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.