Innvandrings, inkluderings, og sosialminister Escrivá ble bedt om å gå av, da han i helgen besøkte Kanariøyene for å analysere den pågående migrasjonskrisen. Foto: Bård Ove Myhr / Canariavisen

Mer enn 1000 migranter har ankommet Kanariøyene med båter fra det afrikanske fastlandet i løpet av helgen. Den rekordhøye tilstrømningen av migranter sammenfalt med et besøk av den spanske migrasjonsministeren José Luis Escrivá, og lokale myndigheter krever nå at han avgår. Situasjonen er prekær ifølge flere medier.

Kanariøyene satt ny rekord i antall båtmigranter fra fredag til lørdag.

Ifølge Røde Kors  har 429 personer ankommet Gran Canaria 6 personer har ankommet Fuerteventura, 95 til Lanzarote og 485 til Tenerife. Totalt dreier det seg altså om 1015 personer på et døgn. (Canariavisen)

De lokale myndighetene har lenge klaget over uholdbare tilstander og mangel på mottaksplasser for den økende tilstrømningen av migranter til øygruppen som  ligger vel 100 km fra kysten av Marokko. Ministeren ble møtt med sterk kritikk.

Migrasjonskrisen som Kanariøyene har opplevd i flere måneder, og sentralregeringens passivitet har skapt mange spenninger mellom staten og administrasjonene på øyene. Sistnevnte forstår ikke helt hvorfor departementene for innenriks, forsvar og migrasjon ikke handler i møte med den massive ankomsten av mennesker i båter som ikke får ordentlig mottakelse. På bare 36 timer kom 1080 migranter i 40 båter til Kanari-kysten, tall som ikke er sett siden cayuco-krisen i 2006, og som falt sammen med det offisielle besøket av migrasjonsminister José Luis Escrivá i øygruppen. (El Dias)

Ifølge Canariavisen krever blant annet lederen av øyrådet på Fuerteventura at ministeren må avgå:

I går var Escrivá på Fuerteventura for å diskutere situasjonen, men skal angivelig ha reist seg og forlatt møtet på grunn av kravene og oppførselen fra øyrådets president. Acosta kritiserte på sin side ministeren for å ikke besøke de frivillige organisasjonene som jobber med immigrantene som ankommer øya.

– Respektløs
Acosta sa rett ut til pressen at minister Escrivá var respektløs overfor Fuerteventura, og beskyldte han for å ha forlatt møtet på en «totalt arrogant måte».

– Hvis du er overveldet av situasjonen og ikke vil samarbeide, bør du gå til side og la andre mennesker gjøre jobben sin, sa Acosta til pressen etter møtet.

Krever at innvandring, inkludering- og sosialminister Escrivá må gå av

Over 1000 båtimmigranter på et døgn

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.