Båtmigranter ankommer Calabria-regionen i Italia. Foto: AP Photo/Valeria Ferraro

Rundt 1000 mennesker er brakt til to italienske havner etter at de ble reddet fra overfylte båter i Middelhavet, ifølge italienske medier.

Strømmen av migranter til Italia bare fortsetter, og det er snakk om nokså formidable tall.

Den italienske kystvakten opplyste fredag at en aksjon var i gang etter at det ble meldt om tre båter som lå og drev ved kysten av Italia. En av dem ble observert sør for byen Crotone, sør i Italia, mens de to andre ble sett enda lenger sør, utenfor Roccella Ionica.

Videoer som kystvakten publiserte fredag, viser en fiskebåt som vipper fra side til side i høy sjø, og som blir trukket av en slepebåt. Flere titalls mennesker står på dekk. De i alt 487 personene om bord ble alle brakt til Crotone tidlig lørdag morgen, melder italienske medier.

Samtidig la et skip fra kystvakten til ved havnen i Reggio Calabria med 584 mennesker om bord. De ble tatt hånd om i flere forskjellige operasjoner, melder nyhetsbyrået Ansa.

Hele 1000 migranter på ett eneste døgn. Det sier noe om omfanget av tilstrømningen og hva Italia har i vente fremover våren, når været i Middelhavet gjør det enda mer fristende for migranter å legge ut på overfarten fra Nord-Afrika.

De rundt 1000 menneskene ble tatt imot samme dag som enda et lik ble oppdaget etter at en trebåt ble slått i stykker mot et rev rett utenfor den italienske kysten 26. februar. Dermed er i alt 74 mennesker funnet døde.

Selv om store antall migranter tas hånd om, får italienske myndigheter kritikk for ikke å gjøre nok. Man beskyldes blant annet for ikke å ha grepet inn raskt nok da den sistnevnte båten ble oppdaget. To redningsbåter skal ha avbrutt aksjonen som følge av dårlig vær.

Les også: 

«Geo Barents» utfordret nye italienske regler, men unngikk arrest

Bestill fra Document:

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Hvis du bare skal kjøpe én bok denne våren, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.