En etterlatt seilbåt langs kysten av Puglia-regionen i Italia, der migranter har gått i land den 6. desember 2020. Stillbilde: Canale 85 / YouTube.

Oppløsningen av et nettverk av 19 menneskesmuglere i Italia lørdag har ikke satt noen stopper for ankomsten av migranter i seilbåter som kommer via det østlige Middelhavet.

Søndag kom nærmere 200 migranter til det italienske fastlandet i tre forskjellige båter, melder RAI News.

Før soloppgang gikk 58 egyptiske migranter i land ved Porto Cesareo i den sørøstlige Puglia-regionen på Italias hæl, for siden å bli tatt med av politiet til et mottak i Otranto.

Utenfor kysten av Ugento, som også ligger i Puglia, oppdaget italiensk grensepoliti omtrent samtidig en båt med 70 pakistanske migranter og noen russiske menneskesmuglere om bord. Siden båten var i vanskeligheter på grunn av uvær, ble migrantene eskortert av grensepolitiets fartøy til havnen i Gallipoli. Deretter ble også disse tatt med til mottaket i Otranto.

En tredje ilandstigning, av 70 migranter fra Iran, Irak og Afghanistan, fant sted i Capo Rizzuto i Calabria-regionen på den italienske støvelens tåspiss. Politiet ble varslet da folk på stedet observerte migrantene, som deretter ble tatt med til mottaket ved Isola Capo Rizzuto.

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂