Tavle

Olympic Commander. Foto: Wikimedia Commons.

 

Den norske regjeringen har som kjent innstilt bidraget av store fartøy til EUs Operasjon Triton i Middelhavet, og alt tilsier dermed at «Olympic Commander» ikke lenger vil bidra til migranttrafikken over Middelhavet fra neste år.

Skipet ser imidlertid ut til å utføre sin del av transporten till the bitter end. For et par uker siden la det norske skipet til kai i den søritalienske byen Crotone, med 45 migranter om bord – 43 irakere, én iraner og en russisk borger.

Og hvem rapporterer om det? En italiensk blogg.

Denne kan også opplyse at mottaksapparatet stod klart da migrantene gikk i land. Siden ble de tatt med til asylmottaket Sant’Anna – mottaket i Isola Capo Rizzuto i Calabria, som mafiaorganisasjonen ‘ndrangheta har hatt i sin hule hånd i ti år.

Det humanitære, det offisielle og det kriminelle utgjør kort fortalt en nær sømløs treenighet, og ingen forteller om den. Dette er en bemerkelsesverdig side ved Europa anno 2017.