Så er det tid for litt ekte norsk dugnad igjen. – Gi litt av din tid, bli med på nasjonal dugnad for integrering, sier Venstres Abid Raja. Uten å blunke, tipper vi. For han har jo nettopp sagt i Wien at vi ikke skal være for strenge eller kreve for mye av innvandrerne som egentlig ikke har tenkt seg å bli norske i det hele tatt. Så da må vi nordmenn være greie og stille opp til dugnad.

Raja tenker seg at vi nordmenn burde kunne sette av et par timer i uken. Det har du vel til rådighet? Du vil vel være innvandrerfadder? Sånn for integreringens skyld. For integreringen er det selvfølgelig vertskapet som skal bidra med. Her skal det mekkes bil, plukkes sopp og fylles ut skjemaer!

Litt tid har vi vel, et par timer i uken, kanskje. For å skape bedre integrering. Alle nordmenn kan bidra med noe: Invitere en innvandrer til å drikke kaffe, gå tur, plukke sopp, pusse båt, sparke fotball, mekke bil, spille sjakk. Hjelpe til med å smøre ski, fylle ut skjema, vise hvordan sikringsskapet virker.

Snakke norsk.

Nå kan du bli skikkelig god på utfylling av ulike stønadsskjemar og skjemaer for asyl og familiegjenforening. En vinn-vinn-situasjon! Kanskje Raja burde foreslå at dette blir obligatorisk for alle Venstre-velgerne? Dét ville være en vinn-vinn: Integrering på løpende bånd og et parti under sperregrensen.

Raja er bekymret for Oslo. Innvandrerne må bo i distriktene, mener han. Oslo tåler ikke mer (som vi skulle sagt det selv!).

– Oslo tåler ikke betraktelig mer innvandring av etniske minoriteter. Denne byen må klare å bevare en viss grad av mangfold, det betyr at det må være igjen hvite folk også, sier Raja.

Han unner Oslo å få beholde noen hvite folk også. Jøss. Så snilt. Polakker og litauere? Nordmenn som begrep skal visst forsvinne. Vi er «øvrige befolkning» ifølge SSB og «hvite folk» ifølge Raja.

Vi kan ikke unngå å legge merke til at Raja jobber aktivt med å styrke sin politiske profil for tiden. Vi vil anbefale et nært og tett samarbeid med vår favoritt Yousuf Gilani, som har bestemt seg for å gjøre et comeback i Venstre!

Aftenposten

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂