I kampen mot plasten finnes det stadig nye områder hvor man kan skape ny politikk når man ellers er litt tom for idéer. Ståle Sørensen fra MDG i Buskerud har nettopp kommet på en: Han synes at det ikke er nødvendig å plukke opp hundemøkka hver gang da det tar lang tid å bryte ned en plastpose.

– Plasten i hundeposene forurenser, og folk bør tenke seg om. Folk må tåle å se litt hundebæsj, sier Sørensen til NRK. – Der det ikke ferdes folk, er det ikke nødvendig å bruke pose. For eksempel i skogen eller på fjellet langt fra stier og der folk går, sier han.

Nordmenn er et praktisk folkeslag og det er sannsynligvis de færreste som plukker opp hundemøkk når de befinner seg langt oppe på fjellet utenfor allfarvei. MDG-politikere må tro at alle andre enn dem selv er helt blåst når det gjelder miljø. Sørensen er for frie bikkjeruker der det ikke ferdes folk, men sier samtidig at vi må tåle å se litt hundebæsj. Hallo?

Selv synes vi at det er på tide at hundeeierne intensiverer dressuren:

Flink bisk.

Eventuelt kunne man la hundene gjøre fra seg på Oslos sykkelstier for der er det nesten aldri noen som ferdes og de som gjør det stemmer sannsynligvis på MDG og tåler derfor å se litt hundebæsj. Vinn-vinn.

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!