Document har i samarbeid med våre lesere i kommentarfeltet utarbeidet et nytt politisk program for Miljøpartiet De Grønne, som uten tvil vil oppfylle MDGs drøm om å skape et samfunn hvor vi har gode liv uten at vi ødelegger for andre.

Vi beklager at dette ikke ble ferdig før valgdagen, men da vi ikke har et budsjett på 6.007.000.000 kroner er det mangel på både tid og penger.

Likevel ønsker vi å presentere det vi ser som et program som kan løfte MDG til nye høyder. Les videre og dere vil forstå hvorfor.

Treminuttersbyen er bedre en timinuttersbyen

Etter flere innlegg om MDGs politikk og drømmer om «timinuttersbyen» har vi lagt merke til at våre lesere er skeptiske til partiets utopiske planer.

Kommentarfeltet kokte spesielt over etter Documents artikkel om MDGs nye, helt bisarre program for Oslo.

Document samlet 33 punkter fra programmet og noen av dem er bare latterlige og komiske, skrev Tore Kristiansen, mens andre punkter vitner om en totalitær og ekstrem tankegang som bør skremme de fleste.

Det har det tydeligvis gjort skal vi dømme etter kommentarfeltet.

Amishfolkets livsstil er som skapt for MDG

Derfor har vi altså kommet opp med en plan som er både enkel og kan faktisk oppfylle denne drømmen om det gode liv.

Skulle MDG ta i bruk dette nye forenklede programmet kan det til og med hende at de vinner respekt fra velgerne og slipper å bli stemplet som et parti med alvorlig sinnslidelse. Noe ensomskriver og mange andre påpeker.

Document tar ikke æren for dette nye programmet.  Den går til våre lesere som har mange flotte idéer. Flere nevnte hest og kjerre som fikk oss til å tenke på livsstilen til Amishfolket.

Ronks, PA, USA – August 30, 2020: An Amish horse-drawn wagon travels on a rural road in Lancaster County. Photo: Shutterstock, George Sheldon, USA,

Men det er ikke bare hest og kjerre. Det meget enkle livet til Amishfolket er som skapt for MDG og deres velgere. De kunne faktisk skrote alle punktene i sitt program, og likevel få det samfunnet de drømmer om, samtidig som de vil spare nordmenn millioner av hardt opptjente skattepenger.

Det kan til og med hende at noen av oss hadde hatt lyst til å prøve dette enkle livet som faktisk ser ut som den rene idyllen i denne gale verden.

Ronks, Pennsylvania, July 2021 – Amish Boy and Girl Teenagers Riding on a Old Tractor Thru Farmlands on a Summer Day. Photo: Shutterstock by Greg Kelton, USA.

MDGs treminutterby på Bjørnøya

Før vi går inn i programmet må vi nevne det viktigste punktet av alle. MDG og deres tilhengere må praktisere hva de preker, og vår leser Eventure har den beste planen for akkurat dét.

Eventure kommenterte under Erling Marthinsens artikkel – MDG-Trædal vil gjøre byen enda trangere, og ser for seg «timinuttersbyen».

Vi synes Eventures plan er fantastisk og hvilken mulighet for MDG og Trædal og vise nordmenn at dette kan vi klare!

Trædal er så bakstreversk, 10 minutters byen er alt for lite og for sent. Jeg foreslår tre minutters byen. Den skal ligge på Bjørnøya og bare MDGere og deres like skal kunne bo der. Trædal skal være Borgermester og bestemme alt. Dette skal bli et utstillingsvindu mot resten av verden.

De skal bygge byen selv og de skal selvsagt bygge den uten hjelp fra fossilt brensel og sånne ufyselig ting. Bygge for hånd ved hjelp av elektriske hjelpemidler er ok, strømmen kommer fra vindmøllen de selv har bygget. De skal få det så fint!

Map showing the location of Bear Island (Bjørnøya), a Norwegian island between Norway and Svalbard.

Eventures skildring av borgermester Trædals by på Bjørnøya er Amish Village i et nøtteskall, og slik som dette folket har levd i århundrer.

Amish wagons in Pennsylvania. Photo: Shutterstock by kathmanduphotog.

Vårt program er enkelt og vi tar i bruk bilder og korte videoer da MDG antageligvis målretter barn med sin grønne politikk.

Men også for å gjøre det lettere for partimedlemmer da lesere som Polemiker sier at det ser mer ut som programmet er skrevet av en gjeng lettere hjernevaskede 4-klassinger.

The green green grass of home

Vi ser for oss at MDGs liv på Bjørnøya er akkurat som i denne korte videoen. Et salig grønt bliss  hvor de kan oppnå livskvaliteten de streber etter som reduserer forbruket til et nivå som naturen tåler.

Partiprogram: Ordnung, Ordnung über alles

Som MDG har Amishfolket sine egne strenge lover og regler som må etterleves av alle. Reglene kalles for Ordnung og dekker de fleste aspekter i dagliglivet, inkludert klesregler, og forbud eller begrensninger i bruk av strøm, telefon, flyreise og biler.

Da mange av punktene i MDGs program er gestapolignende, foreslår vi at de kaller programmet sitt for Ordnung, Ordnung über alles.

Det hadde sikkert også vært lurt å lage en sang med det nye slagordet – som for eksempel denne fengende visen fra sommerolympiaden i Berlin i 1936.

Grønn samferdsel er innen rekkevidde for MDG

Det er ingen hemmelighet at MDGs fiende #1 er bilen. Partiet forlanger utfasing av alle fossilkjøretøy og oljen, bedre og billigere kollektivtransport og sykler så langt øyet rekker.

Fra ord til handling sier MDG og skal de nå sine mål må de gjøre nettopp det.

I politikken er det er ofte Do as I Say, Not as I Do.

MDG må snu dette til Do as I Do, Not as I Say.

Amishfolkets enkle regler for transport er alt som skal til. Folk vil flokke til Bjørnøya for å se dette bli virkelighet.

Dette skal bli et utstillingsvindu mot resten av verden, som Eventure skrev.

USA – Ohio – september 2017 – the Amish land. Photo: Shutterstock by Ironwas.

Klimapolitikk som virker og ikke koster millioner

Mens MDG prioriterer gange, sykkel og kollektivtransport, er hest og kjerre Amishfolkets favoritt fremkomstmiddel. Det er også dette som er det mest økologiske, og burde derfor prioriteres av partiet.

Amish har ikke lov til å eie og kjøre motorkjøretøy, selv om det er unntak. De kan faktisk til nød bruke innleid sjåfør som ikke er Amish, også kjent som «Amish taxi.»

I Norge vil dette være praktisk for de nordmenn som fortsatt ønsker å beholde bilen sin.

I motsetning til MDG, tvinger ikke Amishfolket andre til å gjøre som dem. Vi liker det.

Denne redneck løsningen er også en mulighet for Amish som er vokst opp med totalt bilforbud.

Vil dette bli skjebnen til mange nordmenn som ikke vil gi slipp på bensinbilen hvis MDG får mer makt?

It isn't an easy decision | WHEN AN AMISH MAN CAN'T DECIDE; STAY WITH THE FAITH OR JUMP THE FENCE | image tagged in strange cars,amish,cuz cars | made w/ Imgflip meme maker

Foto: Made by CousinJohn 6 years ago.

Det er mange forskjellige stiler av Amishvogner, fra åpne toseter bygget for fart, til familievogner og hestesleder.

Her ser vi bruken av en toseter etter en snøstorm i Pennsylvania. Tenk hvor mye lettere enn å sitte fast i snøen eller ikke få starte bilen.

Gordonville, PA – January 24, 2016: Amish use a one-horse open sleigh for transportation after a snowstorm. Photo: Shutterstock by George Sheldon.

Sykkel sykkel über alles

Sykkelen brukes mye av dette flotte folket, men er ikke akseptert alle steder. Noen steder har trenden med elsykkel tatt tak, selv om dette har vært noe kontroversielt.

MDG burde holde seg til vanlig sykkel da det tar minst energi og færre ulykker i fylla.

På steder hvor sykkelen ikke er akseptert, kan en ofte se barn og voksne med sparkesykkel.

Gordonville, PA / USA – May 9, 2018: Two Amish women use bike scooters for transportation along a rural road in Lancaster County. Photo: Shutterstock by George Sheldon, USA.

Amish bruker buss eller tog til lange avstander, men som det var den gang vi var små reiser de ikke land og strand rundt som familier ofte gjør i dag.

De holder seg som regel hjemme i sin lille treminuttersby; det å se en slik familie på Union Station i Chicago vil vekke oppsikt. Vi håper de fortsatt er i live.

Chicago, Illinois, USA – July 3, 2023: An Amish family crosses the street at Union Station. Photo: Shutterstock by Oleg Anisimov, Russia.

Amishfolkets ordnung for flyreiser er som made in heaven for MDG for de aller fleste tillater ikke denne reiseformen.

Men det spørs om dette blir for strengt for Do as I Say gjengen, da de ikke ønsker totalt forbud.

Men MDG vil nok forby reklame for forurensende flyreiser i sin Amish Village på Bjørnøya.

The Inconvenient Truth er at de fleste grønne fanatikere er hyklere.

Forbud mot graven images og selfies

Det er sjelden Amishfolket viser ansiktet sitt i foto da de fleste betrakter det som et brudd på det andre budet, som forbyr å lage graven images.

Amish mener at enhver fysisk representasjon av seg selv (enten et fotografi, et maleri eller film) fremmer individualisme og forfengelighet, og tar bort fra fellesskapets verdier.

Dette forbudet kan vise seg å bli det vanskeligste å forholde seg til for Me Me Me og selfiegenerasjonen.

Dette kan en dag være MDG-politikere på vei inn til jobb i Oslobyen de har rasert.

An Open Horse and Buggy With An Entire Amish Family Traveling in on a Sunny Sunday. Photo: Shutterstock by Greg Kelton, United States.

Fremtidens MDG-familie

MDG vil bygge om de store Oslo-veiene Trondheimsveien, Mosseveien, Østre Aker vei, Nylandsveien, Ring 1, Ring 2 og Ring 3 til boulevarder, avenyer og bygater med lav fartsgrense. Motorveiene skal bort.

Vi tenker at deres visjon er som Amish Pennsylvania, en idyll vi alle kan se for oss, som i bildet under.

Uoppnåelig, sier skeptikere. Ja, sier vi.

Ring 1, 2, 3. We think not.

AMISH PENNSYLVANIA, USA – SEPTEMBER 16, 2017: Family with many children in Amish Country in Pennsylvania, USA. Photo: Shutterstock by Gabor Kovacs Photography, Barcelona, Spain.

MDG er veldig opptatt av en trygg og god oppvekst for barna, noe vi alle er. Men hva skjer når det er ingen norske barn igjen i Norge. De vil åpne Oslo-døren for flere flyktninger, og  nå flere homoseksuelle flyktninger, samtidig føder norske kvinner 1.2 barn. En dag er vi ikke mer.

Men! Vi har en løsning.

Igjen vil livsstilen til Amish komme til unnsetning. Amishfamilier er store for de tror på bibelens ord om å være fruktbare og formere seg, og familier med 6 til 8 barn er typiske.

Vi ser for oss NAV busier than ever. 

AMISH PENNSYLVANIA, USA – SEPTEMBER 16, 2017: Kids playing in Amish Country in Pennsylvania, USA. Photo: Shutterstock by Gabor Kovacs Photography, Hungary Spain.

Det tar bare ti timer å bygge et bygg for de skeive

MDG ønsker å bygge et eget bygg for de skeive. Et Pride-hus skal det kalles. Amishfolket er ikke bare kjent for sin enkle livsstil, men også sin sterke følelse av fellesskap.

De er fantastiske håndverkere og skal de bygge et hus, låve eller andre bygninger kommer alle sammen for å gjorde det så billig og raskt som mulig

Vi ser dette i  timelapse videoen under hvor det tok bare 10 timer for 30 menn i Clinton, Wisconsin å bygge en Amish låve. Med denne metoden kan MDG faktisk få sitt Pride-hus i slutten av neste uke.

Hvis de ikke fortsatt ligger i fosterstilling etter morgendagens valg.

Tenk hvor mye et slikt prosjekt kunne spare skattebetalerne. Rene skjære sunn fornuft som kan brukes i flere av MDGs overmodige planer for Oslo by og Norge.

Parkeringsgarasjer til urban dyrking av salat og gulrøtter, fortaushager, plantekasser, nærbarnehager og lekeplasser over hele Oslo, kan være ferdig innen jul, folkens.

Kan forresten folk lære seg sunn fornuft, eller er det noe man er født med?  Just asking, for det er viktig i denne sammenhengen.

Time lapse: Building an Amish barn took only 10 hours for 30 men in Clinton, WI.

Skulle MDGere ombestemme seg, som for eksempel hvis Pride-huset ble bygd på feil sted – som i Groruddalen. No problem. De kan flytte bygget for hånd som disse gutta i Knox County.

Ikke en dråpe CO2 er brukt  og samtidig kan  metromennene bli store og sterke –  som ekte vikinger.

Vi var alle enige i to punkter i MDGs program

Flere av våre lesere var enig i to av punktene i MDG partiprogrammet.

7) PC, MAC og iPad skal ikke brukes i undervisningen før i 4. klasse.

33) Gi økonomisk støtte for å lære opp eiere av hager til å gjøre hagen mer vennlig for bier, insekter, småkryp, fugler og pinnsvin.

Igjen kommer Amishfolket til unnsetning

Landbruk spiller en stor rolle i Amish-kulturen – og folket er kjent for sin miljøvennlige fremgangsmåte i produksjon av mat.

De opprinnelige Amish-nybyggerne var ivrige bønder og overførte kjærligheten til å jobbe med landet til sine etterkommere.

Amish horse-drawn corn harvest with corn binder, aerial drone view.

For Amish er Apple phone et grønt eple

Tradisjonelt ble all teknologi unngått av mange Amish-samfunn, og det er fortsatt slik i dag blant mange av dette flotte folket.

Ettersom tidene endrer seg, tar mange Amish-samfunn sakte inn teknologi der det blir nødvendig.

Stikkordet er nødvendig. Det blir som i gamle dager da vi hadde fasttelefon. Vi måtte passe på tellerskritt og barn skulle helst ikke bruke telefonen i det hele tatt.

I hvert fall der jeg kom ifra. Jeg husker ikke helt, men tror vi kunne ringe politiet og brannstasjonen i nødstilfeller.

Her har MGD mulighet til å innføre Gestapolignende metoder de er så glade i, og faktisk innfører et totalforbud av teknologiske hjelpemidler.

Det er en vinn vinn, spesielt for slavebarna i Kongogruvene som gjorde det mulig for oss å bruke Iphone – og elektriske biler.

En hyllest til Amish som bruker ingen av dem.

Vi burde alle følge Amishfolkets klestradisjoner

Klærne til Amish er som skapt for MDGs drøm om å redde kloden fra en viss undergang om 2–3 år. Men det er også andre grunner til at klesstilen ville bli en hit blant MDGs drømmen om et multikulturelt Norge og flere skeive innvandrere.

Det er en mellomting mellom norske klestradisjoner for 100 år siden og Islamsk strenge regler for hvordan spesielt kvinner skal kle seg.

For det første kler ikke Amish seg for motens skyld, men plaggets enkelhet og funksjon. Dette kan være en fordel, også for folk i Afrika, da de slipper å få tilsendt tonnevis med bruk-og-kast klær fra Hennes & Mauritz.

Både kvinner og menn eier bare noen få plagg, ofte laget på økologisk vis.

Reglene for Amish-kvinner er å kle seg enkelt og fremfor alt beskjedent. De bruker ikke bukser da disse blir sett på som tradisjonelt mannlige plagg. I stedet bruker de klær som dekker armene, brystene og bena.

Ingenting som er tettsittende eller avslørende er tillatt.

Vil vi slike damer på Bjørnøya. Mot i brystet, vett i panna …  slike kvinner og menn vil gamle Norge ha.

Witmer, PA – September 12, 2016: An Amish woman drives a team of mules on a wagon in a corn field in Lancaster County. Photo by Shutterstock, George Sheldon, United States.

I motsetning til reglene i Islam hvor kvinner kan bare bruke den kjedelige svarte fargen – som kan ofte minne om dommedag –  har Amish lov til å bruke duse farger i alle slags variasjoner og dekker for eksempel ikke til ansiktet. Litt mindre provoserende kan man si.

Lancaster, Pennsylvania, June 2019 – Amish Teenagers Walking Along Train Tracks in Countryside on a Sunny Day. Photo: Shutterstock by Greg Kelton, United States.

I tråd med bibelske anbefalinger bærer Amish-kvinner håret langt. Du finner ikke butch blått og lilla hoder som er barbert på den ene siden der i gården.

De bruker også kyser og det er strenge regler for hvordan både håret og hodeplagget er festet.

I tillegg vaskes og tørkes klærne på gammeldags vis.

Takk til våre lesere

Tusen takk til våre engasjerte lesere som alltid gir oss gode idéer – som en MDG koloni på Bjørnøya.

Det kan hende vi har lyst til å flytte dit selv og starte et samfunn som Amish folket. I denne gale verden. Hvorfor ikke!

Lykke til med valget i morgen Norge.

The Amish Clothesline.

En liten strek i regningen for at vi kan overbevise MDG.

Manheim, PA – October 1, 2016: An Amish man enthusiastically waves a Donald Trump campaign sign at a rally. Photo: Shutterstock by George Sheldon, USA.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.