Kommentar

Røyk stiger fra en pipe blant høyhusene i byen Tangshan i Hebei-provinsen i Kina, 18 februar 2014. Foto: Petar Kajundzic/Reuters/Scanpix

«Klima-aniklimaks 7»

I den absurde selvpiskingen for «bærekraft» og «grønt skifte», har vi kommet til «Jordens Overforbruksdag» eller «Earth Overshoot Day». 1. august var nemlig dagen vi hadde «brukt opp jordas ressurser for i år», og hvert år kryper datoen lenger og lenger tilbake. Det pussige er at det er folk i Vesten som skal piskes til grønn lydighet og kutte forbruket, mens Kina, India og Afrika er mer i pakt med naturen, selv om disse forsøpler helt uhemmet, og skaper 200.000 flere forbrukere hver på Jorden, hver eneste dag. Så hvem skaper overforbruk sa du?

I år falt altså denne merkverdige markeringen den 1. august, og Norge (som andre vestlige land) kommer naturligvis svært dårlig ut når det gjelder «økologisk fotavtrykk». Det føyer seg inn i den pågående sosialistiske kampanjen om at alt er hvite manns skyld, og derfor bør vi oppgi vår sivilisasjon, kultur, verdier og nasjoner, og la den 3. verdens uskyldsrene proletariat overta alt sammen, for da blir nemlig alt på stell. Av 134 land som tenketanken «Global Footprint Network» har listet, ligger Norge som nummer nitten, mens land som Marokko, Niger og Vietnam ligger nærmest bunnen – og er dermed mest «miljøvennlige». Fram med sykkelen alle mann, så går vi baklengs inn i Maos drømmesamfunn.

NRK er naturligvis ukritisk med på selvpiskingen.

Hvis hele verden skulle levd som oss søple-nordmenn, hadde datoen for «Jordens overforbruksdag» falt allerede 12. april, og vi hadde hatt behov for 3,6 jordkloder hvert år – hevdes det. Du er altså en ondskapsfullt natursvin som ødelegger for både jorden og alle andre mennesker – dette til tross for at du bor i et av verdens aller reneste land, hvor naturvern har vært viktig siden 60-tallet, hvor alle søppelfyllinger er avviklet, og nesten absolutt alt blir samlet inn, resirkulert eller omgjort til energi. Men det blir bare aldri bra nok, blir det vel? Det er problemet med fanatiske aktivister: Jo mer du følger deres diktat, desto mer makt får de, og desto mer misfornøyd blir de med alle rundt seg. Nei, det blir aldri bra nok, uansett hva du gjør. Det er selve din eksistens som er problemet for dem nå.

La oss høre hva CICERO-forsker Marianne Tronstad Lund sier til NRK:

«En liten andel av verdens befolkning bruker mesteparten av jordas ressurser i dag. Og det er gjerne den nordlige og vestlige delen av verden. Nordmenn er storforbrukere av varer som produseres i andre land, og vi slipper å ta ansvar for utslippene fra produksjonen i de landene.»

Det faktum at Vesten allerede betaler for varene de kjøper fra disse landene, har ingen betydning for klimahysterikerne som har shanghaiet alt av naturvern på vegne av globalismen og den grønne sosialismen. Siden det knapt er mer å rydde opp i her i Norge, er det bare en ting å gjøre: Beskylde oss for at andre velger å forurense sine egne land uten å rydde opp, og tvinge oss til å betale for det også. Det er så absurd at man må være CO2-forgiftet for å forstå det. Og vent litt: Er det virkelig sant at 1 mrd vestlige, forbruker mer resurser enn 6,5 mrd ikke-vestlige? Det høres ut som et merkelig regnestykke, så hvor er bevisene?

Statssekretær i Klima- og miljødepartementet, Atle Hamar henger seg ukritisk på dette ulogiske narrativet, og understreker at Norge er ledende på klima- og miljøpolitikk. Han viser til regjeringens satsing på «sirkulær økonomi» (Det jeg kaller «grønn planøkonomi») som et viktig grep for å redusere nordmenns «globale klimaavtrykk». Ifølge Hamar er også reduserte utslipp et mål for flere av Norges største sektorer.

«Vi har en maritim sektor som er i full gang med en overgang fra fossilt brennstoff til lavutslipp eller nullutslipp. I tillegg har Norge tatt en lederrolle når det gjelder å gjøre transportsektoren utslippsfri, og gjøre det lønnsomt å velge elbil.»

Med forbruk skal jorden reddes fra oss! Hurra!

Her ser vi hvordan den gigantiske norske kjøpefesten på elektromatriell, kobber og nye elbiler tolkes som et tegn på «mindre forbruk». Vi ser også hvordan klima-aktivisme kobles til absolutt alt innen naturvern og trumfer alle andre hensyn – dette til tross for at CO2 er plantenæring som gjør alt grønnere og avlingene våre større, og 25 års kamp mot utslippene av denne plantenæringen (heldigvis) er en total fiasko. Utslippene bare øker jevnt og trutt, fordi det blir flere og flere energiforbrukere på jorden, og stadig flere land får høyere levestandard – ikke minst i land som Kina hvor kjøtt tidligere var luksus, men nå har blitt stadig vanligere. Så slapp av: Det er ikke deg. Det er dem.

Klima-aktivismen blandes sammen med et villet selvbedrag som ikke stemmer med fakta, og det ødelegger alt som før var ekte naturvern. Det gjør at selv statssekretærer ikke klarer å ha mer enn en tanke i hodet, og NRK journalister stiller naturligvis ingen kritiske spørsmål. Tvert om kan vel NRK konstatere at det er full seier for deres klima-propaganda som har pågått uten motstand i årevis. Klima-kritikere slipper rett og slett ikke til i statskanalen, derfor skriver jeg om det her på Document.no. Noen må jo gjøre det.

Det burde heller hete «Verdens Selvbedragsdag»

Det er ikke Vesten som forbruker for mye. Det er heller for mange mennesker på jorden totalt som forbruker, og snart blir vi ytterligere fem milliarder forbrukere – takket være ikke-vestlige land. Dette er ikke et tema for «Earth Overshoot Day», Cicero, eller departementet. Ingen vil snakke om det vanvittige populasjonsveksten som foregår i ikke-vestlige land, og derfor er det ikke noe problem. At du spiser kjøtt er derimot problemet, og skal verden komme tilbake i balanse må du fly litt mindre. (Så kan klimafiffen fly litt oftere til klimamøter – gjerne for å shoppe litt også) Har du hørt makan til erkesludder? Og kortslutningen stopper ikke der:

Samtidig som de grønne sosialistene ønsker at Vesten skal forbruke mindre, ønsker de å flytte flest mulig mennesker fra fattige land til Vesten, så de kan forbruke mye mer. Og som ikke det var nok, ønsker de at jordens milliarder fattige skal øke sin levestandard, noe som igjen vil gi en massiv økning i ressursbruken. Det henger ikke sammen logisk, fornuftig eller matematisk, men ikke en hjernecelle blir brukt på de gigantiske selvmotsigelsene, og nåde den som minner dem på dem. Da blir det personangrep. Bare vent å se. Jeg får gjøre meg klar. (Sukk…)

Bakom synger islamske land som styrer FN

Det er statistikk fra FN som inneholder den nyeste informasjonen om menneskets «økologiske fotavtrykk», som brukes i beregningen for «Earth Overshoot Day». Utregningen på ressursbruk gjøres gjennom Global Footprint Network, og ser først og fremst på utslipp av CO2, men også på forbruk av areal til fiske og landbruk. Det er en svært dårlig metode å finne svar på disse spørsmålene, og det gir seg merkelige utslag:

Vi må ikke adoptere livsstilen til folk i bakevja Mongolia, for de ligger langt over Norge i ressursforbruk – faktisk mellom Emiratene og Bahrain. Hvis vi derimot begynner å leve som i Marokko eller Vietnam (noe ingen i Vesten vil), skal altså Gaia få det bedre, og verden et bedre sted å være. Men disse beregningene sier ingenting om hva som vil skje i fremtiden når vi blir 13 milliarder mennesker. (Og ingen vet om populasjonsveksten vil stoppe der). Og det er det som er interessant.

Problemet er at FN i stor grad er overtatt og styrt av ikke-vestlige og islamske land, som er fiendtlig innstillt til Vesten, forlanger mer av pengene våre, og naturligvis mener enhver debatt om populasjonsvekst er rene giften, siden det er imot Guds ord. Hadde kvinner fått velge selv i disse religiøse macho-landene, ville de ikke ødelagt seg selv gjennom å få åtte barn, men nøyd seg med tre. Men neida: Forsøker du å starte en debatt om populasjonsvekst blir du øyeblikkelig arrestert. Derfor står bare hykleri, selvbedrag, selvpisking og virkningsløs aktivisme igjen.

En beregningsmodell for fremtidig ressursfordeling?

Det flyr veldig mange påstander rundt om vårt «overforbruk» og løsninger på det, men lo & behold: Det er praktisk talt umulig å finne gode beregningsmodeller som underbygger påstandene. Vil det virkelig hjelpe at vestlige mennesker bruker litt mindre samtidig som det blir 1.4 millioner flere mennesker på Jorden hver eneste uke? Er det sant? Vil det hjelpe å omfordele ressursene mellom våre 7,5 mrd mennesker nå? Og hva skjer når vi blir 13 mrd som alle trenger mat, vann, energi og klær? Trenger vi 3.5 jordkloder da, eller flere? Hvor er matematikken?

Av ren frustrasjon og nysgjerrighet bestemte jeg meg i 2016 å lage en ny beregningsmodell på dette, og med litt uoffisiell input fra forskningsavdelingen i SSB, kom jeg frem til briefing med det snirklete navnet «Ressursfordeling med Økende Populasjon. Forslag til beregningsmodell basert på bruk av Minimum Consumer Units (MCU)» som ligger på bloggen min «I Det Blå Hjørnet». Den har noen ganske interessante observasjoner – for de som måtte være i det svært ytterst nerdete hjørnet.

Men det som trer frem, er at vi har tre valg: At vi stopper populasjonsveksten. At vi alle frivillig lever på eksistensminimum. Eller at vi finner 3 nye jordkloder. Blir vi 5 milliarder flere mennesker, trenger vi å finne ressurser, mat, vann og plass for 5 milliarder flere. Det VIL gå ut over naturen slik det gjorde da vi doblet oss fra 3 til 7 milliarder. Å tro noe annet er selvbedrag, men dagens «naturvernere» tror sparepærer og elbiler skal løse floka. Tigeren er toast med sånne folk på laget.

I mellomtiden, på Norway Cup.

Hele Ekebergsletta i Oslo er full av fotballglad ungdom denne uka, og dermed er også sletta full av politisk korrekt påvirkning om hvor slemme vi vestlige er, hvor mye vi forbruker og søpler til kloden, og hvor viktig det er å gjennomføre det imaginære «grønne skriftet». Politiet lager aktiviteter for ungdom i «bærekraftteltet» og Coca Cola driver reklame mot sukker. (Tenk om kidsa fikk i seg noe energi underveis, huff). Dette grønne tøvet er nemlig en kvasireligionen som de vil presse innunder huden på ungdom og gjøre den til barnetro, så det blir et instinkt de ikke lenger stiller spørsmål ved når de blir voksne. For grønne sosialister er det tross alt viktigere å lære barn hvade skal tenke, enn hvordan de skal tenke.

Nå får det jammen være nok!

WWF har laget en liste over hva man bør gjøre for å redusere sitt klimaavtrykk, og den ser sånn ut:

• Redusere forbruk ved å tenke deg om en ekstra gang før du kjøper noe nyt

• Kjøp ting av god kvalitet og reparer dem når det blir ødelagt (Lykke til med den)

• Hvis du må kaste noe, sørg for at det får nytt liv ved å resirkulere

• Fly mindre privat og på jobb

• Bruk kollektivtransport, sykkelen og beina

• Ta i bruk energieffektive løsninger i egen bolig og på jobben

På bakgrunn av disse reglene, (som snart blir strammet inn)  har jeg laget en liste over enkle tiltak du bør gjøre for å redusere smitten av klimahysteri, selvbedrag og hippie-moralisme til deg selv og barna dine, og den ser sånn ut:

• Du lever i verdens reneste og mest resirkulerende land, så du har ingenting å skamme deg over.

• Det er land utenfor Europa som skaper plastforsøpling, avfallsberg og ressurskrise. Ikke vi.

• Det er ikke vi som skaper befolkningseksplosjon av nye forbrukere.

• Fossil energi er en velsignelse, og den opprettholder sivilisasjon og matvareproduksjon.

• CO2 er ikke forurensing, men livsnødvendig plantenæring som holder hele naturen i live.

• Spis godt, variert, og ikke for mye, så går det bra. Du redder ingenting ved å bli veganer.

• Sykkelen er en u-lands løsning. Det er ikke fremtiden.

• Husk at for grønne fanatikere så blir det aldri bra nok, uansett hva du gjør.

• Klimaskifter er natur. Det som truer naturen er antallet vårt, ikke CO2.

«Bærekraft» handler ikke om hva man forbruker, men hvor mange som forbruker

Hvis vi setter et mål om å være 2 mrd mennesker på jorden om 500 år, (tenk på et tall) vil alle kunne leve som en vanlig, moderne norsk familie, inklusive flyreiser og privatbil, og det vil være fullstendig bærekraftig. Men det krever noe helt annet enn selvbedrag, klimasludder og lettvinte løsninger på imaginære problemer, drevet av motvilje til å diskutere alvorlige og ekte problemer for fremtiden.

Det er på tide å avslutte klimahysteriet og ta ekte naturvern tilbake, og ta det på alvor. Derfor skal jeg snakke litt mer om populasjonsvekst i en senere «Klima-Antiklimaks». Heng med, og husk: Du er flink, miljøvennlig og grønn nok som du er, og trenger ikke skamme deg over å bruke bilen eller grillen. Det er bra nok nå.

 

Linker:

https://www.nrk.no/urix/nordmenn-blant-verstingene-pa-globalt-klimaavtrykk-1.14147490

http://kentand.blogspot.com/2016/10/ressursfordeling-med-kende-populasjon.html

 

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!