Kommentar

Bjørn H. Samset, seniorforsker ved Cicero, var i klimadebatt mot Carl I Hagen tirsdag. Det gikk ikke så bra, for klimamenighetens presteskap er høyst uvant med å måtte diskutere offentlig mot velinformerte kjettere. NRK har skjermet publikum for balansert informasjon siden Kyoto, og latt klimapropagandaen stå uimotsagt. Men nå er den tiden slutt. 2017 blir et klimavalg.

Carl I Hagen (og plenty andre i Fremskrittspartiet) er lut lei klimahysteriet og det vanvittige grønne pengesluket – og Venstres katastrofetall tyder på at folk flest også har fått mer enn nok. Det skjer noe med velgerne når pressgrupper roper «dommedag» i 18 år uten at katastrofen åpenbarer seg, og «tippepunktet» stadig flyttes. Og når den grønne fanatismen til MdG sprenger grensene for all folkeskikk, fornuft og anstendighet, ja da er det stopp.

Stadig flere uavhengige forskere og media viser at IPCC og klimaforskning er gjennomsyret av fusk, korrupsjon, forenklinger, skjulte agendaer, samt en intens motvilje mot kritikere og falsifisering. Klima har blitt den nye sosialismen, men å farge røde faner grønne gjør ikke innholdet noe bedre: Tøv er fortsatt tøv.

Nå kan vi gjerne være med på at det har blitt 1 grad varmere de siste 100 årene, for klima på jorden har alltid variert – det er nå engang slik mektige moder natur er. Noe helt annet er om det er vår feil, om det «truer menneskeheten», om «det haster før det er for sent», eller om vanvittig kostbare kutt i CO2-utslipp vil «redde jorden» eller gjøre noe som helst forskjell. (Hint: Nei)

Men Cicero, Samset og tusenvis av andre forskere og pressgruppene som lever fett av klimahysteriet har ikke tenkt å gi seg. Samset kommer med floskelen «alle har rett til egne meninger, men ingen har rett til egne fakta» og hever seg faderlig over all kritikk med en faktaliste på ti punkter. (Følg link og les blogginnlegget hans i sin helhet)

La meg kort få kommentere hans spesielle form for «fakta»:

Faktum #1: Verden er blitt en grad varmere på hundre år.

Javisst. Og 1 grad på 100 år er verken raskt eller utenfor normale klimavariasjoner. Så hvorfor hevder de grønne gærningene at oppvarmingen er «unormal» og uten sidestykke, og hvis vi ikke øyeblikkelig gjør som de sier så går alt til helvete? Dette beviser jo bare at naturen gjør det den alltid har gjort.

Faktum #2: Oppvarmingen skyldes en forsterket drivhuseffekt.

Javisst. All oppvarming av jorden skyldes drivhuseffekt, ellers hadde vi hatt samme voldsomme temperaturforskjeller som på Månen. Drivhuseffekt er det en atmosfære gjør – heldigvis. Der har du fakta.

Faktum #3: Den forsterkede drivhuseffekten skyldes vår bruk av fossile brensler.

Du kan gjerne holde pusten eller rope «vi vil ha loff», men det blir ikke fakta av det. Faktum er tvert imot at ingen kan vite dette sikkert, ettersom alle klimamodeller er forenklet. Annen forskning viser at CO2-økningen er et resultat av oppvarmingen. Ukjente faktorer i planetens kompliserte klima kan også spille inn. Et faktum blir ikke et faktum fordi du sier det er et faktum.

Faktum #4: Det er ikke bare temperatur som endres.

Naturligvis. Og hva så? Naturlige klimavariasjoner berører alt, og forandrer alt. Men det beviser jo ikke at det hverken blir katastrofalt eller at det er vår skyld. Skjerpings.

Faktum #5: Vi vet hva som må til for å begrense endringene.

Nei. Dere vet ikke hvordan naturens naturlige klimavariasjoner vil oppføre seg fremover, og dere kan ikke vedta hva naturen skal gjøre frem til 2100. Det er løgn. Og dere kan bevise at klimavariasjoner stopper hvis vi kutter våre CO2 utslipp? Nei. Det er løgn det også.

Faktum #6: Det er varmere nå enn på tusenvis av år.

Jaha? Og hva skjedde for tusenvis av år siden da? Dårlig med dieselbilder på den tiden gitt. Her er et ekte faktum: Klimavariasjoner er natur. Det finnes ingenting i naturen som heter «stablilt klima», og CO2-kutt kan ikke skape stabilt klima. Dette vet enhver som fulgte med i naturfagtimen.

Faktum #7: Klimaendringene skaper problemer for samfunnet.

Javisst. Akkurat som alle andre av naturens mange luner kan skape problemer. Og hva så? Alle som er bekymret for matproduksjonen i verden bør lese pensum for grunnskolen om hva planter spiser: CO2! Økt CO2 og kortere vintere øker avlingene. Det er den livgivende, grønne gassen – ikke «forurensing» slik propagandaen deres hevder. Sådet.

Faktum #8: Naturlige variasjoner er viktige, men dominerer ikke på lang sikt.

For noe tøv. Naturlige variasjoner dominerte før menneskeheten, og vil dominere etter menneskeheten. Basta.

Faktum #9: Vi har forurenset oss til et kaldere klima.

Nå forvirrer du oss litt, for dere har jo hele tiden advart mot et varmere klima? Og hevder du igjen at mennesket har makt til å stoppe klimavariasjoner på planten vår gjennom CO2-kutt? Du vet selv  at dette ikke er sant. Ha litt større yrkesstolthet.

Faktum #10: Vi kommer oss gjennom dette.

Javisst. Akkurat som vi kommer oss gjennom jordskjelv, vulkaner, orkaner og andre av naturens luner. Vi mennesker er prisgitt naturen. Vi har ingen kontroll, og får det aldri. Der har du et faktum vi pent må leve med. Det er bare å tilpasse seg.

Og til slutt, mitt eget faktum #11: CO2 kutt er helt umulig.

Det planlegges over tusen kullkraftverk i verden. Etterspørselen etter energi øker i takt med populasjonsveksten, og snart er vi 5 milliarder flere forbrukere. Derfor vil verden trenge alle energikilder den kan finne i fremtiden – inklusive fossil energi. Do the math, stopp klimabløffen, og la oss heller snakke ekte miljøvern igjen.

 

 

 

 

 

Kilde:  https://kollokvium.no/2016/12/14/klimaforskningens-ti-facts-of-life/