På et folkemøte på Holmlia i februar ble Listhaug kritisert for at hun hadde en skremmende retorikk.  Tegning: Karine Haaland

Abid Raja varsler «tøffe oppgjør» med Sylvi Listhaug. Han «vil ikke lenger tie» når hun «snakker negativt om muslimer og innvandrere» og «fremmer myter og fordommer».

– Det kommer ekstremt mye grums fra henne. Hun har en hatsk retorikk, hevder Raja.

«Minoritetsungdom må se at de har noen som snakker deres sak i offentligheten», sier Raja til Dagbladet.

Dette er altså den hvite ridderen som skal komme de hunsede, undertrykte innvandrerne til unnsetning: Abid Raja.

Den hvite ridderen og den onde heksa.

Ridderen Raja frykter slett ikke «svenske tilstander» – han frykter bare «Sylvi-tilstander», sier han til avisen.

Klinger det en bjelle?

13. februar var det folkemøte på Holmlia i Oslo. Foranledningen var skyting og gjengkriminalitet i bydelen.

Daværende justisminister Sylvi Listhaug ble utskjelt og buet ut. En som gikk hardt i rette med justisministeren var Daniel Brekke Andersen (25), lærer ved Holmlia ungdomsskole.

Lærer Andersen intervjues på folkemøtet på Holmlia i februar.

Læreren fastslo at hans egne elever slett ikke føler seg utrygge på Holmlia, men at de derimot var redde for landets justisminister og retorikken hennes:

– De sier de er redde for «hun statsråden som står der og snakker om mennesker som undermennesker, som lavere kaster, og som gjør at jeg og familien føler oss utrygge», sa Andersen.

– Da håper jeg at du, som den forhåpentligvis gode læreren du er, opplyser elevene i klassen din om at statsråden overhodet ikke snakker stygt om folk, men tar opp reelle problemstillinger når det kommer til integrering, svarte Listhaug. (VG)

Listhaugs svar ble møtt med piping. Ingen som var tilstede kunne være i tvil om hvem som hadde salen med seg. Og undertegnede var tilstede.

Lærer Andersen var altså ikke alene om å mene at det er budbringeren som er problemet. Det er den fryktede Listhaugs dødelige retorikk som er farlig. Hun som kan drepe en mann på flatmark med ett eneste velplassert retorisk poeng.

Beskrivelsen av virkeligheten er farligere enn virkeligheten selv.

Fatter de ikke selv hvor langt utpå blåmyra de befinner seg? Hvordan de synker?

Nei, og aller minst stortingsrepresentant og medlem av stortingets presidentskap Abid Raja.

Douglas Murray formulerte det kort og fyndig i sitt foredrag i Oslo torsdag: Den som påviser et problem blir anklaget for å ha forårsaket problemet.

I et intervju med Le Figaro nylig formulerte han det slik: «I det store og hele vil alle i Europa vente på at situasjonen blir verre mens de later som om alt er i orden og prøver å stoppe munnen på enhver som sier noe annet. En dag vil det ikke lenger bli mulig å late som. Og da vil vi få panikk.»

Vi hører det overalt. Også i Sverige, hvor de er opptatt av å holde «sverigebilden» blankpusset og skinnende. Det er jo mildest talt en tøff oppgave, selvsagt, men de gir seg ikke. Alle som ytrer et kritisk ord om Sverige får gjennomgå.

Senest i SVTs statsministerduell fredag.

Moderat-leder Ulf Kristerssons hadde gitt et intervju til Financial Times hvor han sa at Sverige var i trøbbel. Han ble irettesatt av statsministeren: Man skal ikke som politiker «åka ut och prata illa om sitt land».

– Man beskriver inte sitt land på det sättet, jag tycker det är ett övertramp och man gör inte så om man är kandidat till statsminister i Sverige, säger Stefan Löfven.

– Det är ju häpnadsväckande! Jag skulle alltså säga en sak till svenska medier, och säga något annat till Financial Times därför att de skulle sluta ge en bild av Sverige som man vill investera i? säger Ulf Kristersson. (Aftonbladet)

Og Kristersson la til: – En statsminister och en statsministerkandidat säger sanningen.

Sannheten. Det er et stort ord, men kan vi kreve mindre av våre politikere?

«- Jeg vil ikke lenger tie når hun snakker negativt om muslimer og innvandrere som gruppe og fremmer myter og fordommer.» sier Abid Raja.

Listhaug etterlyser konkrete eksempler fra Raja som underbygger påstanden om hat mot muslimer – eller det ferdigtygde talepunktet, som hun kaller det – men hun roper i skogen:

– Det er ikke noe nytt at Abid Raja anklager meg for fordommer og hat mot muslimer uten at han greier å komme opp med et eneste konkret eksempel.

Ridder Raja frykter «Sylvi-tilstander», og er ikke i det hele tatt redd «svenske tilstander».

Han viser til at Listhaugs under Arendalsuka nylig sa at Frp er å takke for at det ikke råder «svenske tilstander »i Norge. Hun fremholdt at en strengere innvandringspolitikk har gjort Norge bedre stilt enn Sverige.

– Men hadde det ikke vært for Frp og alle som gjennom mange år har tatt kampen og presset andre partier til å føre en strengere politikk, ville situasjonen vært annerledes, sa Listhaug ifølge VG.

Raja kommenterer at Norge ville ha vært et splittet land dersom «Sylvi Listhaugs retorikk» hadde fått dominere.

Også her klinger det en bjelle. Vi hører et ekko fra Venstres ekkokammer:

– Det er en statsråd som har en retorikk der målet er å splitte og plassere folk i grupper, sier Grande, og mener man heller må lytte til folk som gjør en fantastisk jobb enn å se på alt som har gått galt. (TV 2)

Rajas partileder Trine Skei Grande var en av flere som hisset seg opp over daværende innvandringssstatsråd Listhaugs Rinkeby-ekskursjon for et år siden.

I et tafatt forsøk på å kontre Listhaugs media-kupp dro Grande på sin egen ekskursjon. Til Stovner.

Venstrelederen kunne ikke forstå hva Listhaug skulle i Sverige. Oppskriften på god integrering finnes i Norge, mente Grande:

– Jeg tok heller med meg en gjeng til Stovner videregående i dag. Stovner har sine utfordringer, men det er en flott skole med flotte lærere. De har et godt fritidstilbud og masse folk som jobber for å få ned kriminaliteten og for å bedre integreringen. Vi vet hvordan vi gjør det, sa Grande.

Mindre enn en måned etterpå kom nødropet fra rektoren på «den flotte skolen med de flotte lærerne»: Stovner-rektor ber om akutt hjelp

«Rektor på Stovner videregående skole i Oslo, Terje Wold, kan ikke lenger tilby ansatte og elever et trygt og godt arbeidsmiljø», skrev Dagsavisen.

«Jeg kjenner på uro for at elever og lærere kan bli skadet», sa Wold.

Onsdag sist uke var det nok en slåsskamp mellom to elever som utartet før politiet kom til stedet med tre politipatruljer ved 15.00-tida. Ifølge politiet ble en av elevene tatt med til legevakta for en nærmere legesjekk.

Bare noen dager før, fredag 15. september, ble en elev på byggfag truet av en annen elev med øks og brekkjern.

Da hendelsen ble fortalt under et hasteinnkalt allmøte for ansatte på skolen sist uke, tok flere av de tilstedeværende til tårene. Ifølge rektor var hendelsen svært skremmende for læreren som hadde ansvar for undervisningen da opptrinnet skjedde.

Grande hadde forsåvidt rett i at å dra til Rinkeby var å gå over bekken etter vann.

Det skytes på åpen gate, midt på lyse dagen, mellom biler i fart på trafikkerte veier, en barnefamilies bil treffes «tilfeldig» i en tredje skyteepisode – alt dette i løpet av noen sensommerdager i Oslo.

I går stod biler i lys lue på Godlia, i natt brant enda en bil.

Er dette «svenske tilstander»? Er det et større problem at problemene tas opp enn at de finnes?

Og hvordan gikk det egentlig på Holmlia etter at den fryktede Listhaug med sin skremmende retorikk gikk av som justisminister? Ble det ro og fred og harmoni? Her er et knippe overskrifter fra tiden som har gått:

Mann skutt i foten ved Holmlia Senter

Holmlia: – Folk er redde og sinte. Politiet klarer ikke å stoppe Young Bloods

Tilsynsrapport: Gjeng­situasjonen i Oslo blir stadig verre

– De sa at min retorikk var problemet, men siden jeg gikk av har det jo bare blitt verre…

 

Siden 2012 har det blitt gitt opphold til over 100 000 ikke-vestlige innvandrere i Norge. Det er ikke bærekraftig, sier Listhaug.

Dette er å påpeke det åpenbare, men siden Abid Raja ikke liker budskapet, tar han budbringeren. Det er Sylvi Listhaugs formuleringer, hennes «retorikk», som får hardbarka kriminelle til å stjele, selge dop og terrorisere lokalbefolkningen i deler av Oslo, kommenterer Listhaug selv tørt.

Økt innvandring bidrar til økt kriminalitet. Disse tingene henger sammen, og det må vi tørre å si. Når sånne som Grande og Raja fokuserer på ordene og «retorikken» avslører de at de har tapt. De har tapt kampen om virkeligheten, og griper derfor et siste halmstrå: De angriper ordene og «tonen».

Tygg på ordene fra Venstres løse kanon én gang til, for de er avslørende:

– Jeg frykter ikke svenske tilstander. Jeg frykter «Sylvi-tilstander».

 

Endelig fred på Holmlia!

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂