Styremedlem i Oslo lokallag av Norsk Organisasjon for Reform Av Marihuanalovgivningen (og lærer på Holmlia skole), Daniel Brekke Andersen. Skjermdump, VGTV.

Mediene hadde a field day på folkemøtet på Holmlia i går kveld. Justisministeren ble sjikanert av flere av de fremmøtte, og mediene var villige mikrofonstativer.

At det ikke kommer ett eneste kritisk ord om bøllete oppførsel overfor et medlem av regjeringen er nå én sak. Verre er det at man ikke løfter en finger for å sjekke hvem man har med å gjøre.

«Lærer Daniel Brekke Andersen (25) ved Holmlia skole tok et kraftig oppgjør med justisministeren da han fikk ordet under folkemøtet», skriver TV 2.

De kunne ha skrevet: «Styremedlem i en organisasjon som jobber for å legalisere marihuana, Daniel Brekke Andersen (25), tok et kraftig oppgjør med justisministeren da han fikk ordet under folkemøtet».

Hvorfor gjør dere ikke det, TV 2? VG? Og alle dere andre? Passet det ikke inn i narrativet?

Denne jyplingen er nemlig styremedlem i Oslo lokallag av Norsk Organisasjon for Reform Av Marihuanalovgivningen.

I 2012 skrev han et innlegg på Facebook-siden «Legaliser Cannabis i Norge». Han skriver at han på egen hånd kan skaffe 500 underskrifter på Holmlia. Det er nok ingen dristig påstand.

Skjermdump fra Facebook-siden Legaliser Cannabis i Norge.

Dette er mannen som har mage til å si at justisministeren er et «dårlig forbilde for yngre mennesker som kanskje vil gjøre en karriere i politikken».

Mener han at han selv er et godt forbilde? Læreren som propaganderer for å legalisere narkotika? Hva synes foreldrene til barna han underviser? Hva synes du, Bitten Koch, rektor på Holmlia skole?

I panelet satt leder for enhet øst i Oslo-politiet John Roger Lund og lyttet til Andersens sjikane. Lyttet til styremedlemmet i Oslo lokallag av Norsk Organisasjon for Reform Av Marihuanalovgivningen. Litt tidligere hadde Lund sagt dette:

– Mye av volds- og narkotikakriminaliteten i Oslo sørøst knyttes til et kriminelt gjengmiljø med utspring her på Holmlia. Gjengen står for stor narkotikaomsetning og er kjent for å drive med vold og trusler.

20 dedikerte medarbeidere ble satt inn fra Oslo politidistrikt før jul, sa han:

– I denne perioden har vi pågrepet 31 personer, i tillegg til at det er beslaglagt marihuana, hasj og kokain og store pengebeløp.

Det er kanskje ikke så rart. Holmlia er et belastet område, hvor det likevel later til å være comme il faut at en ungdomsskole ansetter/engasjerer lærere som jobber aktivt for legalisering av narkotika.

Document stilte i dag to spørsmål til rektor ved Holmlia skole, Bitten Koch:

Synes du som rektor på Holmlia skole det er uproblematisk at en av dine lærere, Daniel Brekke Andersen, er styremedlem i Oslo lokallag av Norsk Organisasjon for Reform Av Marihuanalovgivningen?

Var du klar over at han har dette vervet?

Vi har i skrivende stund ikke mottatt svar.

VG:

Læreren mener hans egne elever slett ikke føler seg utrygge på Holmlia, men at de derimot er redde for landets justisminister og retorikken hennes.

– De sier de er redde for «hun statsråden som står der og snakker om mennesker som undermennesker, som lavere kaster, og som gjør at jeg og familien føler oss utrygge», sa Andersen.

«snakker om mennesker som undermennesker, som lavere kaster…» Dette er fri fantasi fra lærer Andersen, men den som forventer at VG eller noen av de andre hovedstrømsmediene stiller motspørsmål venter forgjeves.

Føler mediene overhodet ikke noe ansvar for den offentlige samtalen, for sivilisert oppførsel? For å stille spørsmål når det kommer hårreisende påstander? Tydeligvis ikke.

Dessuten dreier det seg jo om Sylvi Listhaug, og hun er jo fritt vilt, ikke sant?

– Politikere må holde seg for gode til å komme med karakteristikker av ulike grupperinger og tilskrive utfordringene til innvandrere, sa Andersen til NTB.

Politikerne må altså ikke snakke om at det er problemer knyttet til innvandring og innvandrere. Sier lærer Andersen, som har adresse Ravnkroken 24. Like ved der den siste skyteepisoden på Holmlia fant sted; ved krysset Ravnåsveien/Ravnkroken.

Fra hvilken planet kommer denne mannen? Dette er et ekstremiststandpunkt selv ikke innvandringsfundamentalistene i SV ville finne på å komme med. Denne fyren er far out. Han snakker som om han lever i et parallelt univers. Så kommer han da også fra et parallellsamfunn.

Det kan vi leve med.

Det vi ikke kan leve med er medier som kolporterer feberfantasiene fra en legaliseringsforkjemper som var de nikkedukker, fullstendig ignorante om mannens bakgrunn.

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag her!