Artur forteller at sønnen har en ansatt som fotfølger ham hver dag frem til jul. Gjerningsmennene ble bare utvist i tre dager. Politiet vil ikke kommentere hendelsen ved Lamerbertseter skole, men forteller om mer brutal vold på skolene.

Hans 14-årige sønn har blitt utsatt for gjentatt vold og mobbing på Lambertseter skole. For tre uker siden gikk fire elever løs på ham. Da en politikvinne grep inn, ble hun angrepet og havnet på legevakten.

Artur er oppgitt og fortvilet, han føler hendelsene ikke får konsekvenser for dem som står bak.

– Guttungen startet på skolen i august, allerede i slutten av måneden begynte det å komme en del nedsettende kommentarer og etter hvert fysisk trakassering, sier Artur til NRK.

For tre uker siden toppet det seg. Fire elever hadde blitt enige om å ta ham – utenfor rektors kontor. De fikk ham ned på gulvet, slo og sparket. Tilfeldigvis var en politikvinne på besøk på skolen, hun kom ut av rektors kontor og så hva som foregikk, sier Artur, som ikke ønsker å stå frem med fullt navn.

Også politibetjenten ble skadet og havnet på legevakten etter kvelertak og slag da flere mindreårige gikk til angrep på Lambertseter skole.

Etter denne voldsepisoden skal elevene som angrep ha blitt utvist i tre dager.

Det vil ikke rektor Bitten Koch på Lambertseter skole bekrefte. Hun sier dette i en epost til NRK:

– Det har vært tiltak som har ført til at elevene ikke har vært til stede på skolen, og andre tiltak når elevene er tilbake på skolen.

Koch var tidligere rektor på Holmlia skole, hvor hun var Daniel Brekke Andersens sjef. Dette er læreren som sjikanerte daværende justisminister Sylvi Listhaug på et folkemøte på Holmlia.

Rektor svarer ikke

Etter folkemøtet i februar stilte Document Koch følgende spørsmål på epost:

Synes du som rektor på Holmlia skole det er uproblematisk at en av dine lærere, Daniel Brekke Andersen, er styremedlem i Oslo lokallag av Norsk Organisasjon for Reform Av Marihuanalovgivningen?

Var du klar over at han har dette vervet?

Rektor Koch valgte å svare på noe annet enn det vi spurte om:

«Politiattesten samtlige ansatte må innlevere for ansettelse inneholder ikke informasjon av den art, men kun angående evt. ikke lovlige seksuelle handlinger.»

Dyttet bakfra ned trapp

Artur nevner noen av episodene: Dyttet bakfra ned trapp, stort fall da han ble dratt ned en vinduskarm etter beina, kraftig mobbing i gymtimen, klærne dynket i såpe. Ifølge Artur er det de samme elevene som står bak.

Hendelsene tas på alvor, bedyrer rektor, som viser til at det lages «tiltaksplaner rundt elever», iverksettes «miljøforebyggende arbeid», og at skolen rådfører seg med «eksterne instanser».

Familien sier at neste steg er å bytte skole. Systemet svikter, enkeltvedtakene hjelper ikke.

Nå har sønnen en ansatt som følger ham hver dag frem til jul. Faren sier han heller skulle sett at gjerningspersonene ble flyttet eller utvist:

– Det er vanvittig tungt fordi en føler at det offentlige ikke stiller opp.

Gulati: – Lås dem inn

Stortingsrepresentant Himanshu Gulati (Frp) mener ungdom får «en rød løper inn i gjengmiljøene» hvis de ikke stoppes med kraftigere virkemidler. Gulati vil ha lukkede barnevernsplasser.

– Barn som gjør en feil i livet skal hjelpes, men når vi nå ser eksempel på grov vold gjentatte ganger og også salg av narkotika i enkelte byder så kan vi ikke lukke øynene å være naive, vi må ha tiltak som viser at den type atferd får konsekvenser, sier Gulati.

Oslos skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) avviser strengere straffer:

– Det meste av voldshendelsene i skolen skjer på barnetrinnet, og det tror jeg gjelder for hele Norge. Jeg tror det er få som ønsker å ta til orde for å fengsle små barn. Det er alltid et voksenansvar å sikre at vi får god inkludering og trygghet., sier Thorkildsen.

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂