Tavle

Berglund Steen og Lars Gule i Thomas Knarviks udødelige bilde. Hva bidrar egentlig Antirasistisk Senter med i det offentlige ordskifte når det tar mannen i stedet for ballen, og samtidig driver med noe helt annet enn det som står i ARS’ statutter? Her er det bare å kjøpe popcorn og bivåne en organisasjons nedsmelting.

Antirasistisk Senter (ARS) og dets leder Rune Berglund Steen etablerte i et innlegg i i Dagbladet 24.11.17 en ny, nedre standard for debattargumentasjon. ARS har for lengst gått bort fra å bekjempe rasisme til å jobbe for økt innvandring. Samtidig demonstrerer Berglund Steen med all tydelighet at senteret er gått tom for rasjonelle argumenter i innvandringsspørsmål. ARS’ strategi om å bevege seg inn i et annet fagfelt enn rasisme og deretter la argumentasjonen på innvandringsfeltet styres av følelser og sinnelagsetikk, er forhåpentligvis en fatal, strategisk bommert med tanke på fremtidige offentlige tilskudd.

ARS prøvde i ovennevnte innlegg i Dagbladet å stable på bena et slags rasjonale for ikke å sende stridsdyktige menn tilbake til Afghanistan. (I stedet sender vi jo våre egne stridsdyktige kvinner og menn dit, selvsagt.) Men innlegget var i stedet et angrep på en enkeltperson som har dristet seg til å målbære andre meninger enn ARS’. ARS møtte vedkommende med bl.a.:

Fy faen, Rolness! Hvis du virkelig ønsker å stå for en slik desavuering av andre menneskers engasjement og lidelse, må vi begynne å snakke om tragedien i Ullevål Hageby.

Hva Ullevål Hageby har å gjøre med Afghanistan, forblir uklart, men utsagnet er betegnende for ARS’ mangel på det meste. Berglund Steen durer videre i vei slik:

Rolness’ argumentasjon for å begrunne sin tilnærming likner menneskelig ingeniørkunst: Hvis vi bare behandler disse ungdommene skånselsløst, kan vi skremme andre fra å komme, og så blir sluttsummen av all vår brutalitet positiv. […] Disse stemmene finnes imidlertid alltid: Stemmene som sier at vi ikke må ta imot noen jødiske barn, fordi vi risikerer å brenne inne med dem, slik en ledende byråkrat i Justisdepartementet sa på 30-tallet.

Når man er gått helt tom for saklig argumentasjon, så har en ekte «antirasist» (nå bedre kjent som Anti-norsk Befolkningsutskiftningssenter eller noe sånt …) alltid noen nazi-assosiasjoner liggende på lur nederst i søppelbøtten.

På ARS’ nettside https://antirasistisk.no/om-oss/ står det at

Antirasistisk Senter er en uavhengig stiftelse som arbeider for å bekjempe rasisme og diskriminering i Norge.

Hvorfor kjemper da ARS i stedet for å la flere «barn» og andre hovedsakelig økonomiske migranter få komme til Norge? Er ikke dét heller en sak for NOAS eller partiene Ap, Sp, SV og Rødt? Det bør være en smal sak for Siv & co å allokere skattebetalernes nåværende offentlige støtte (kr 2.175.000,- pr. år) til ARS over i andre og mer redelige kanaler.

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.