Støtten til Antirasistisk senter (ARS ) ble foreslått uendret på kr. 2.175.000 for neste års budsjett. De har 7 fulltidsansatte. Den foreslåtte støtten var ikke nok for daglig leder Rune Berglund Steen. Uten å nøle dro han 22. juli-kortet for å sikre økt pengestøtte fra skattebetalerne:

– Vi står overfor den mest dramatiske svekkelsen av virksomheten vår siden vi ble grunnlagt for 40 år siden. Kampen om tippemidlene er tapt, men 2,9 millioner er halvparten av finansieringen vår. Når vi samtidig står på stedet hvil på statsbudsjettet, må vi starte nedbemanningsprosessen i løpet av en uke eller to. Sannsynligvis mister vi halve staben eller mer fra januar, sier Berglund Steen til Filter Nyheter.

– Vi har ikke hatt en krone i økning siden 22. juli. Man skal ikke trekke inn 22. juli i tide og utide, men det er rart at man ikke har investert mer etter dette. I stedet risikerer vi at deler av miljøet som jobber mot høyreekstremisme, er iferd med å forgå, fortsetter han.

Henrik Sundt i Document noterte i oktober at:

ARS er en stiftelse, og har ikke lagt ut sine årsregnskap eller -beretninger på egen hjemmeside. Tall fra andre kilder viser imidlertid at ARS omsatte for ca 13,5 millioner kroner i fjor og hadde nesten 10 millioner kroner i banken pr. 31.12.2017. Selv om ARS gikk med ca 1 million kroner i underskudd, holder nok skuta seg flytende en stund til uten mer hjelp fra skattebetalerne.

Men ARS’ følelsesmessige utpressing med 22. juli ga resultater. ARS skriver idag på egen nettside:

Regjeringen og KrF har besluttet å øke støtten til Antirasistisk Senter over statsbudsjettet med 2,9 millioner kroner fra 2019.

– Vi ønsker å rette en veldig stor takk til partiene som har forhandlet fram den økte tildelingen. Vi har hatt veldig god kontakt spesielt med Venstre, KrF og Høyre, sier leder i Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen.

– Samtidig økes støtten også til flere andre viktige organisasjoner på vårt felt. Etter hva vi kan se, er det snakk om en samlet økning på omkring 17 millioner kroner for ulike organisasjoner. Det er snakk om et skikkelig løft, og et utrolig resultat for flere av oss, sier Steen.

Over 5 millioner i statsstøtte til ARS for 2019. Hvordan kunne FrP svelge denne ARS-kamelen?

Hege Storhaug i HRS er ikke imponert. Hun skriver:

Nå må du holde deg fast, for disse tallene kommer til å øke pulsen din: Antirasistisk senter fikk 2,9 millioner påplusset. LIM 1,3 millioner i påplussing. Født Fri fikk 1 million ekstra. Minotenk (etablert av Venstres finanspolitiske talsmann Abid Raja) fikk også 1 million ekstra, mens OMOD fikk 600 000 kr i påplussing.

Antirasistisk senter   Document.no – Antirasistisk senter «mister halve staben» om de ikke får mer statsstøtte – og drar 22. juli-kortet for å få mer penger  HRS

Når vi først snakker om sola:

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

[simpay id=»280380″]

For andre bidragsmåter, se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂