Nytt

Tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynn er i spesialetterforsker Bob Muellers søkelys pga. planene om å kidnappe den islamske predikanten Fetullah Gülen og bringe ham til Tyrkia, opplyser kilder tett på etterforskningen. Hvilket betyr at Mueller ønsker at etterforskningen skal bli kjent.

Flynn skal ha blitt forespeilet 15 millioner dollar for «jobben». Men om penger ble overført eller planer ble lagt, gjenstår å se. Først da vil det være snakk om en kriminell handling. Det er ikke kriminelt å diskutere en slik plan, selv om det er politisk belastende og uforenlig med å bli nasjonal sikkerhetsrådgiver.

Dét var ikke Flynn på det første møtet, som fant sted i september, på et hotellrom i New York med Tyrkias utenriksminister og Erdogans svigersønn. Til stede var også tidligere CIA-sjef James Woolsey, og han fant planen så ekstraordinær at han varslet visepresident Joe Biden gjennom en felles venn.

Dette møtet ble kjent gjennom The Wall Street Journal, og Document skrev om det allerede den gangen. Det tydet ikke akkurat på god dømmekraft hos Flynn.

Det andre møtet, som lekkasjen forteller om, skjedde i desember, etter valget og på et tidspunkt da Flynn var nevnt som mulig nasjonal sikkerhetsrådgiver. På det tidspunkt må et slikt møte fortone seg som både uforsvarlig og helt ubegripelig uklokt.

Det er påvist at Flynns selskap ble tilført 530.000 dollar for lobby-arbeid. Spørsmålet er om han har registrert dette arbeidet på vegne av en fremmed makt. Hvis myndighetene vil ta deg, er det slike formelle regler de kan bruke. Det er disse registreringspliktige opplysningene som gjør at det er kjent hvem som var til stede på møtet i september.

https://www.wsj.com/articles/mueller-probes-flynns-role-in-alleged-plan-to-deliver-cleric-to-turkey-1510309982?mod=trending_now_1