Bilde: Fat cats. Gazprom-CEO Alexej Miller på besøk i Istanbul hos energiminister Berat Albayrak, Erdogans svigersønn. Tyrkia begynner å minne om Azerbajdsjan: Nepotisme over en lav sko. At Michael Flynn skulle innlatt seg med disse figurene er nesten ikke til å tro. Foto: Osman Orsal/Reuters/Scanpix.

Michael Flynn har spilt en tvilsom rolle som rådgiver for Tyrkia. På et møte i New York 19. september diskuterte man å utlevere Fetullah Gülen uten å gå veien om domstolene.

Det er tidligere CIA-direktør under Bill Clinton, James Woolsey, som avslører dette. Flynn var på det tidspunkt konsulent for Tyrkia. Først etter han hadde gått av som nasjonal sikkerhetsrådgiver informerte han om oppdraget som hadde vart fra august til novemer og innbrakt 530.000 dollar, utbetalt fra et nederlandsk firma eid av en tyrker.

Deltagerne på møtet i september sier noe om betydningen og alvoret: Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu og Erdogans svigersønn, energiminister Berat Albayrak.  Woolsey sier han fikk sjokk da han forsto hva de snakket om.

Retired Army Lt. Gen. Mike Flynn, while serving as an adviser to the Trump campaign, met with top Turkish government ministers and discussed removing a Muslim cleric from the U.S. and taking him to Turkey, according to former Central Intelligence Agency Director James Woolsey, who attended, and others who were briefed on the meeting.

The discussion late last summer involved ideas about how to get Fethullah Gulen, a cleric whom Turkey has accused of orchestrating last summer’s failed military coup, to Turkey without going through the U.S. extradition legal process, according to Mr. Woolsey and those who were briefed.

..

Mr. Woolsey said the idea was “a covert step in the dead of night to whisk this guy away.” The discussion, he said, didn’t include actual tactics for removing Mr. Gulen from his U.S. home. If specific plans had been discussed, Mr. Woolsey said, he would have spoken up and questioned their legality.

Konsulentarbeidet for Erdogan var blant faktorene som gjorde at Trump dumpet Flynn. Det var ikke bare at han ikke fortalte hele sannheten om russer-samtalene til visepresident Pence.

Mr. Trump was unaware Mr. Flynn had been consulting on behalf of the Turkish government when he named him national security adviser, White House press secretary Sean Spicer said this month.

Forholdet USA/Tyrkia var dårlig etter kuppet og motkuppet sommeren 2016. At USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver skulle være konsulent for Erdogan var helt hinsides og tyder på slett dømmekraft.

Flynns omdømme er sterkt svekket.

 

https://www.wsj.com/articles/ex-cia-director-mike-flynn-and-turkish-officials-discussed-removal-of-erdogan-foe-from-u-s-1490380426?mod=trending_now_1

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂