Nytt

Michael Flynn drev som konsulent og lobbyist, med Erdogan og Putin som kunder. Men han promoterte også en plan om å bygge atomkraftverk over «hele» Midtøsten. Amerikanske medier er opptatt av at han tok dette arbeidet med seg inn i jobben som nasjonal sikkerhetsrådgiver.

Dermed hadde han en kommersiell agenda. Dét skal man ikke ha som nasjonal sikkerhetsrådgiver.

Men vel så interessant er hvem som sto bak: flere militære og sikkerhetspolitiske topper fra flere administrasjoner. Hvem samarbeidet de med i Midtøsten? Det lukter Saudi-Arabia av hele planen. Og penger.

The plan was projected to generate $250 billion in revenue for U.S. companies, according to documents reviewed by The Wall Street Journal. (…)

Mr. Flynn arrived at his National Security Council job with a group of people who felt the Obama administration had been too soft on Iran. They believed the nuclear-power plan, which envisioned building and operating dozens of nuclear plants in Saudi Arabia and across the Middle East, would strengthen Iran’s rivals.

I den nåværende situasjonen i Midtøsten er det lett å se for seg at det ville gjort det mulig for Saudi-Arabia å få et legalt påskudd for å skaffe seg plutonium til atomvåpen.

Flere kjente militære sto bak:

The appeal said the retired military officers involved were known and respected by Mr. Trump. They included Gen. Jack Keane, former Army vice chief of staff, Rear Adm. Michael Hewitt and Gen. Keith Alexander, former head of the National Security Agency.

I tillegg deltok tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver for Ronald Reagan, Robert McFarlane. Dette er gutter med kontakter som kan få til noe.

Flynn involverte sitt apparat, men da han forsvant ut i februar, rant arbeidet ut i sanden. Jared Kushner ble også involvert, men heller ikke dét førte til noe.

Den storpolitiske dimensjonen er langt den viktigste. Atomindustri og eks-militære var villig til å bygge atomreaktorer for saudierne.

https://www.wsj.com/articles/flynns-promotion-of-nuclear-plant-project-went-deep-into-the-white-house-1511901009?mod=trending_now_3