Nytt

Tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynn slipper fengsel fordi han har gitt spesialetterforsker Bob Mueller verdifull informasjon om en rekke saker, saker som for en stor del fortsatt er mørklagt.

Det fremgår av innstillingen som Mueller overleverte en domstol tirsdag.

Mueller har vært i 19 intervjuer med Muellers team. Han har levert informasjon om Trump-administrasjonens forbindelser til Russland og ellers en rekke saker som er sladdet.

Flynn assisted Mueller’s team «on a range of issues, including interactions between individuals in the Presidential Transition Team and Russia,» with the rest of the sentence redacted. One section begins with, «The defendant also provided useful information concerning,» followed by a blacked-out page of text.

The filing notes that the benefit of Flynn’s help «may not be fully realized at this time because the investigations in which he has provided assistance are ongoing.»

Bridget Johnsen/Pjmedia.com

Det knytter seg en rekke spørsmål til saken mot Flynn. Flynn hadde vært sjef for den militære etterretningen, DEA. Han visste at alle samtaler som den russiske ambassadøren har, blir avlyttet. Hvorfor skulle han da lyve om sine samtaler med ambassadør Sergej Kisljak, slik Mueller påstår.

Ifølge Mueller ba Flynn om at russerne ikke svarte på Obamas utvisninger av russere, og Kisljak skal ha svart tilbake at de kom til å vise tilbakeholdenhet.

Dette var legitim diplomatisk praksis for en påtroppende president. Hvorfor skulle Flynn lyve om det?

Det samme gjelder Obama-administrasjonens stemmegivning i Sikkerhetsrådet i julen 2016. Flynn ba Russland ikke stemme for resolusjonen som fordømte israelske bosettinger. Russland overhørte anmodningen.

Den resolusjonen er unik i relasjonen mellom Israel og USA. Israelerne snappet opp at det var Obama som sto bak resolusjonen. USA kunne ikke stemme for, men avholdt seg, hvilket fikk samme effekt. Normalt skulle USA nedlagt veto. Slik uttrykte Obama sin misnøye med Netanyahu på fallrepet.

Igjen er spørsmålet hvorfor Flynn skulle benekte at han ba russerne avholde seg fra å stemme. Det er legitim diplomatisk praksis.

Tyrkia 

Det som ikke tjener Flynn til ære er at han inngikk en avtale om å være lobbyist for Erdogan.

Flynn admitted in his plea agreement last year that he gave false statements regarding his work on behalf of the Turkish government. Flynn signed a $600,000 contract in August 2016 with a Turkish businessman linked to the Turkish government. As part of the work, Flynn wrote an op-ed for The Hill on Nov. 8, 2016 calling for the extradition of Fethullah Gulen, a U.S.-based imam who is critical of Turkey’s president.

Flynn falsely claimed that he wrote the op-ed on his own accord. He worked closely with his lobbying client, Ekim Alptekin, on the article, which was first exposed by The Daily Caller. Flynn’s guilty plea did not include charges for making false statements about his lobbying work, though his plea agreement precluded him from being charged with crimes related to his Turkish lobbying activity. (RELATED: Michael Flynn Is Lobbying For Obscure Dutch Company Linked To Turkish Government)  Chuck Ross Daily Caller

Å anbefale utlevering av Fetullah Gülen er ikke verdig en amerikansk militær. Flynn visste at det ville være å sende Gülen til den visse død og ville sannsynligvis blitt «presset» til å ta ta mange med seg.

Mened-felle

Det har versert mange historier om hvordan Mueller knekket Flynn. Mueller og hans team bruker økonomiske pressmidler. Den siktede blir nødt for å skaffe seg advokat og Mueller og hans team drar ut tiden, så omkostningen blir skyhøye. Flynn ble nødt for å selge huset.

I natt ble det sagt på Tucker Carlson at Mueller hadde noe på ett av barna.

Mueller bruker alle metoder.

Hans foretrukne metode er menedsfelle: Han får eller beslaglegger alle kommunikasjon den siktede har hatt. I avhør stiller de spørsmål som de vet svaret på, for de sitter med datamaskiner og telefoner. Men hensikten er ikke å finne nye opplysninger, men ta siktede i løgn. Alle vil kunne tas i mened med denne metoden. Når Flynn har tatt siktede i løgn, kan han true med tiltale og flere år bak murene.

Da begynner de fleste å synge, eller enda verre: komponere, som dommer Ellis sa. Det var ikke et kompliment til Mueller. Mueller får vitner og siktede til å fortelle løgner som passer Muellers planer.

Mueller er derfor en meget omstridt person.

Flynn får dommen 18 desember.

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!