Kommentar

– Nei, nå får du gi deg Angela! Fotografene jakter på motiver som kan si noe politisk. Telegraph gjorde i går et nummer av at Trump ikke fikk tatt hånden til Melanie da de gikk opp flytrappen. Det er noe hysterisk over dekningen. Angela er utnevnt til leder av den frie verden som i dag er anti-Trump-fronten. Det finnes bare en leder av den frie verden, og det er USAs president. Han heter Donald J. Trump. Foto: Philippe Wojazer/Reuters/Scanpix

Man åpner avisene og venter at Trump Warszawa-tale skal pryde forsidene. Trump holdt en historisk tale. Han viste at han er leder av den frie verden og har mot og styrke til å si det som. må sies, på et historisk sted: Monumentet over Warszawa-oppstanden.

Men hva er det som pryder forsiden av Aftenposten: -Verden mangler en sjef.

G20-møtet blottlegger en ny realitet: Verden mangler en sjef

Vi er fristet til å si: Norge mangler en avis verdt navnet.

Vi er lei av å gi Aftenposten så mye oppmerksomhet, men avisen er uttrykk for en mentalitet som den norske eliten abonnerer på. Men det er en slapp, flau, kjedelig versjon som dilter etter verden. Det har ikke et lite land råd til.

Hvis Aftenposten kan mobbe USAs president, kan vi gi karakterer til Aftenpostens journalister. Øystein Kløvberg Langberg er den sentrums-orienterte journalisten som ikke tar noen sjanser.»Når alle andre mobber Trump, kan vel jeg også?». Det er dessuten forventet av ledelsen.

Norge har tatt parti for anti-Trump-fronten. Det er et valg i strid med norske interesser. Norge kan ikke velge hvilke interesser det skal ivareta. Det er ikke noe Erna Solberg eller Aftenposten kan gjøre ut fra hva som passer dem, hva de liker, hva som er deres smak.

Et tegn på at man ikke forstår sitt eget beste er at argumentasjonen er ulogisk og inkonsistent. Politisk redaktør Trine Eilertsen skriver at Kina kun tenker egeninteresse og makt. Men likevel flørter Aftenposten med en verden ledet av Kina, som hun sier slipper å true med invasjoner og trusler. De gjør det så godt økonomisk at de slipper.

Fantasier

Si meg hva du fantaserer om og jeg skal si deg hvem du er.

Avhengig av hvordan man måler ligger Kina an til å passere USA på listen over verdens største økonomier i løpet av noen år. Det gir i realiteten langt større innflytelse over andre land enn presidenter som agerer som retromenn i en konkurranse preget av en «jeg-er-tøffere-enn-deg»-retorikk.

Det er en fantastisk kommentar med tanke på situasjonen i Sørøst-Asia hvor USA er på randen av krig med Nord-Korea. De som har gitt Nord-Korea så mye tau at de kan true Japan og Amerika er Russland og Kina. Kina har ikke levert på løftene om å tøyle Kim Jong-un. Det Kina driver med er et høyt spill hvor Beijing bruker Kim Jong-un til å tvinge USA på defensiven, slik de har gjort under tre presidenter. Inn kommer Trump som sier han ikke vil finne seg i å bli herset med av diktatorer. Kina har bestemt seg for å sette ham på plass. Putin ønsker det samme. De støtter Nord-Korea og Taliban.

Appeasement

Solberg og Merkel later som om det er Trump som er problemet. Det kan være de vil bli overrasket. Skulle Nord-Korea få fortsette vil det smitte til andre land. Da vil USA være avvæpnet som garantisten for internasjonal lov og orden. Det vil oppmuntre alle som ønsker å skade Vesten, enten det er ved innvandring, islamisering eller terror. Ha ingen illusjoner.

Når Aftenpostens Ingrid Brekke kan få seg til å skrive at hele Trumps tale var krigsretorikk, har hun vist hvor hun står: Frank Rossavik er en tilstand, og den er smittsom.

Trump får frem hvor de står. Talen i Warszawa kommer til å gå inn i historien. Men for Ingrid Brekke og hennes kolleger er det å forsvare vår sivilisasjon det samme som å være krigersk.

La oss være litt profetiske, men ikke mye, det vi ser utspiller seg allerede i vesteuropeiske byer: Usikkerhet, lovløshet, seksuelle overgrep, tap av sammenhengskraft og tillit mellom mennesker. Det offentlige rom forvandles til en transitt-sone som som holdes sammen av wi-fi. I dette multietniske, tolerante samfunnet har ekstremismen fritt spillerom. Den ikke-voldelige forsvares av de liberale, og de nekter å se sammenhengen med den voldelige.

De har invitert radikalismen inn i varmen.

Vest-Europa kommer derfor til å oppleve mer terror i tiden som kommer, mye mer, og myndighetene kommer ikke til å kunne gjøre noe med det. De har gjort årsakene til en del av samfunnet.

USA vil stå og se et Vest-Europa som synker. Mange i USA har allerede forutsett utviklingen. Terroren ødelegger samfunnet og når det blir klart at det ikke finnes noen måte å stanse den på, vil den også få store økonomiske konsekvenser.

USA kan bare redde et kontinent som vil redde seg selv.

Våre politikere og medier motarbeider oss og vår fremtid.

Det var det Trump forsøkte å si i Warszawa: Hvis du ikke har det i deg at du vet hva du står for og vil forsvare det, har du tapt.