Nytt

Nord-Korea foretok i natt en ny rakettoppskyting og raketten gikk i retning Japan. USA svarte med å erklære at  «tiden har rent ut og at alle muligheter står åpne». I diplomatisk språk betyr det at USA kommer til å foreta seg noe mot Nord-Korea.

USA vil kunne slå ut nordkoreanske rakettanlegg. Den eneste som kan stanse en slik opptrapping er Kina. Trump skal møte Kinas leder på sitt landsted Mar a-Lago til helgen. Der vil Trump trolig fortelle Xi Jinping at ballen ligger på Kinas banehalvdel. Det er opp til Kina å avverge et angrep. Hvis ikke Kina straffer Nord-Korea vil USA gjøre det.

Kim Jong-un sammen med stridsvognsmannskap. Hvor stormannsgal er babytyrannen? Drapet på halvbroren på en flyplass i Malaysia kan ha vært første trekk. Sendte Jong-un et signal? Sender han signaler med alle rakettene på vei mot Japan? USA har ikke råd til å la være å ta dem alvorlig hvis landet skal bevare rollen som garantist for stabilitet i Sørøst-Asia. Bildet offentliggjort av det offisielle nyhetsbyrået KCNA 1. april.

In a statement released by the State Department, Tillerson said, «North Korea launched yet another intermediate range ballistic missile. The United States has spoken enough about North Korea. We have no further comment.»

The launch comes two days before President Trump hosts Chinese President Xi Jinping at Mar-a-Lago. A senior administration official told reporters Tuesday that Trump has «been pretty clear in messaging how important it is for China to coordinate with the United States and for China to begin exerting its considerable economic leverage to bring about a peaceful resolution to that problem.»

Kim Jong-un spiller et høyt spill. Han har åpenbart satset på at verden er så messy at han kan rykke frem sine posisjoner. Men den lille babytyrannen lever i sin egen verden. Alle forstår at hvis en slik tyrann får utvikle atomvåpen kan han bli livsfarlig. Kim Jong-un er allerede livsfarlig.

Forsvarsminister John Mattis vil neppe skjelve på hånden. Denne mannen må stanses før han utløser ragnarok. Spørsmålet er hva Kina sier og hvordan Kina vil reagere på et amerikansk angrep.

Det vil si mye om Kina er en medspiller eller en motspiller. Alle de på vestlig side som har hyllet Xi Jinping for å være leder av i det minste frihandel kan få noe å tenke på.

 

 

https://pjmedia.com/news-and-politics/2017/04/04/tillerson-on-missile-launch-u-s-has-spoken-enough-about-north-korea/