Dette er en interkontinental rakett og hvis disse avfyres har USA god tid til å svare. Slik er det ikke med de kortrekkende. Da må man bestemme responsen på noen få minutter.

Nord-Korea prøveskjøt torsdag en ny kortrekkende rakett. Den vil være egnet i en konfrontasjon med Sør-Korea og USA og øker spenningsnivået. Hvis Nord-Korea ønsket å vise forhandlingsvilje, sender de feil signal.

Raketten er mobil og er derfor lettere å gjemme vekk.

Last week, North Korean leader Kim Jong Un oversaw the first flight of a previously untested weapon – a relatively small, fast missile experts believe will be easier to hide, launch, and maneuver in flight.

Photos released by state media on Friday showed Thursday’s test involved the same weapon.

Sør-Koreas president Moon Jae-in sa raketten er et takk for sist for det mislykte toppmøtet i Hanoi i februar, der Trump reiste seg og brøt forhandlingene. Men ekspertene ser mer alvorlig på oppskytingene.

“This second test solidifies that these launches are not just to stir the pot and elicit a U.S. response to resume negotiations,” said Grace Liu, one of a team of missile experts at the James Martin Center for Nonproliferation Studies (CNS) in California. “They are developing a reliable, operable missile that can defeat missile defenses and conduct a precision strike in South Korea.”

Rakettene kan ikke nå USA, men USA har 32.000 soldater i Sør-Korea. Det er slike raketter som kan starte en krig. Den angrepne vet ikke om raketten har et konvensjonelt eller nukleært stridshode.

“The Trump administration keeps downplaying these missiles because they are not ICBMs, but even though they can’t reach the U.S. mainland, it’s missiles like these that will start the war,” said Melissa Hanham, a weapons expert at Datayo, which tracks international security threats.

“They are small, easy to hide, easy to maneuver and you can’t tell what kind of warhead they are carrying. They could carry a nuclear weapon.”

Trump-administrasjonen forsøkte lenge å holde ved like troen på en forhandlingsløsning. Enten har Kim Jong-Un hele tiden hatt andre planer, eller han har ombestemt seg. Nord-Korea er tilbake som en trussel USA må ta alvorlig.

 

‘Missiles like these will start the war’: North Korea tests showcase growing capability

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂