Kim Yong-un skjøt to raketter torsdag som havnet i Japanhavet. Det er vanskelig å tolke dem som annet enn en utfordring til Joe Biden. Biden-administrasjonen har forsøkt å komme på talefot med Nord-Korea, men er blitt avvist. Trump holdt to møter med Kim Jong-un, og selv om det ikke ble noen fredsavtale, holdt Yong-un en lav profil.

North Korea launched two suspected ballistic missiles into the sea near Japan on Thursday, underscoring steady progess in its weapons programme and ramping up pressure on the new U.S. administration as it reviews North Korea policy.

Amerikanske medier latterliggjorde Trump fordi han snakket pent om Yong-un. De mente at Trump skulle refset ham.

Nå spørs det hva de sier om Bidens politikk. Kim Jong-un vil ydmyke USA. Det er ikke stort USA kan gjøre med det.

Kina ser ut til å ha samme ærend. Også Beijing vil ydmyke USA. Regimet har trykket opp T-skjorter med patriotiske slagord etter toppmøtet i Alaska.

Amerikanske medier har i fire år ydmyket Trump. Nå er det deres tur til å bli ydmyket.

I januar sa Kim at Nord-Korea mestrer teknikken med å lage mini-atombomber som kan plasseres på taktiske atomvåpen. Det senker terskelen for å bruke atomvåpen.

Søndag skjøt Nord-Korea ut kryssermissiler. Bidens folk svarte at det var «business as usual».

«Every day that passes without a deal that tries to reduce the risks posed by North Korea’s nuclear and missile arsenal is a day that it gets bigger and badder,» said Vipin Narang, a nuclear affairs expert at the Massachusetts Institute of Technology in the United States.

Hverken Clinton, Bush eller Obama kom noen vei med Nord-Korea. Trumps overtalelsesevner gjorde i det minste at Kim Jong-un kom til forhandlingsbordet og førte til det historiske møtet med Sør-Korea i den demilitariserte sonen.

Spørsmålet er om Kina vil gi Nord-Korea større handlingsrom for å teste ut hvor langt Biden lar seg presse.

It would be a mistake for Washington to ignore the advances in North Korea’s short-range missiles, especially after leader Kim Jong Un declared in January that his military had the technology to miniaturise nuclear warheads and place them on tactical missiles, said Markus Garlauskas, a senior fellow with the Atlantic Council and former U.S. National Intelligence Officer for North Korea.

«Downplaying North Korean ballistic missile tests will not help U.S. diplomacy with North Korea in any way, and would only encourage North Korea to further test the bounds of what the new administration can accept,» he said.

N.Korea missile launch tests Biden, alarms Japan ahead of Olympics

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.