Bildet: Visepresident Mike Pence snakker til besetningen på hangarskipet USS Ronald Reagan i  japanske Yokosuka, Kanagawa, onsdag 19 april. USA kan ikke tillate å bli bullied av en tredjeklasses babydiktator som lider av stormannsgalskap. Kim Jong Un ber om trøbbel og kommer til å få det. Det ser ut til at Kina har trukket samme konklusjon. Foto: Tomohiro Ohsumi/Reuters/Scanpix

Kina uttrykker dyp bekymring over Nord-Koreas atomplaner og roser samtidig Trump-administrasjonen for å være konstruktiv.

Kontrasten er slående.

 

A day after North Korea’s Vice Foreign Minister said Pyongyang would test missiles weekly and use nuclear weapons if threatened, a Chinese Foreign Ministry spokesman said Beijing was «gravely concerned» about North Korea’s recent nuclear and missile activities.
In the same press conference, spokesman Lu Kang praised recent US statements on the North Korean issue.
«American officials did make some positive and constructive remarks… such as using whatever peaceful means possible to resolve the (Korean) Peninsula nuclear issue. This represents a general direction that we believe is correct and should be adhered to,» Lu said.
Det virker som om Kina begynner å få nok av Kim Jong Un. Lørdag var det gallaforestilling for militære etter paraden i Pyongyang, og der ble det vist en film der raketter slår ned i USA. Kina begynner kanskje å lure på om babyface er helt tilregnelig. Driver han psykologisk oppstiving av borgerne, eller vil han forberede dem på krig? Hva er fantasi og hva er mulige scenarier?
North Korean Vice Foreign Minister Han Song-ryol ratcheted up the rhetoric in an interview with the BBC.
«If the United States is reckless enough to use military means, it would mean from that very day an all-out war,» Han said.
Kina er lite fornøyd med den slags uttalelser.
«China firmly opposes any words or actions that would escalate rivalry and tension,» Lu said.
Kina støtter defensiv respons. Innbefatter det amerikansk nedskyting av testraketter? Det kan vi snart få svar på. Visepresident Mike Pence sa i går at USA kommer til å skyte ned testraketter.
http://edition.cnn.com/2017/04/19/asia/china-us-north-korea-statements/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.