Nytt

Nord-Korea varsler at det innstiller atomprøvesprengninger, og prøveskytinger med interkontinentale raketter og legger ned et prøvefelt for atomtester.

Men meldingen sier ikke noe om mellomdistanseraketter og Kim Jong Un sier han gjerne vil beholde sine atomvåpen. Just in case.

Striking a conciliatory tone, Mr. Kim said halting nuclear testing “is an important process for the world-wide disarmament” and pledged that North Korea wouldn’t share its nuclear know-how with other countries “under any circumstances,” though he also added that exceptions could be made in the event of nuclear threats or provocations against the country. He also said North Korea wouldn’t use its nuclear weapons unless provoked.

På prøvefeltet som nedlegges skal det ha vært en ulykke hvor 200 mennesker omkom.

CIA-sjef Mike Pompeo var i Pyongyang i påsken for å diskutere toppmøtet mellom Kim Yong Un og Trump. Det er en betingelse for USA at tre amerikanske borgere blir frigitt. To av dem arbeidet for det kristne Pyongyang University of Science and Technology. Det finnes faktisk og er grunnlagt av en koreansk-kristen forretningsmann. Men prisen for å undervise der er høy.

 

North Korea’s Kim Strikes Milder Tone on Nuclear Tests, Detainees