Nytt

Erna Solberg tror på propagandaen mediene serverer om Trump og sier ting som mediene har innbilt henne. – USAs stilling er noe svekket internasjonalt, sa Erna i New York, rett før Trump skulle tale til Hovedforsamlingen.

Mediene gasser seg i uttalelsen og blåser den opp.

Etter talen hiver Erna mer kull på ved å si at det er Trump som eskalerer:

 

Statsminister Erna Solberg mener Donald Trumps ordbruk mot Nord-Korea i FNs hovedforsamling kan akselerere den negative utviklingen, melder NTB.

– Jeg reagerer på at han bruker uttrykk som kan akselerere situasjonen, sier Solberg (H) under et pressetreff i New York.

– Samtidig mente han jo at FN hadde en rolle og takket andre land i Sikkerhetsrådet for konstruktive bidrag, sier statsministeren, som konstaterer at det ikke fins noen militær løsning på situasjonen i Nord-Korea. (VG)

Det er pinlig å høre Norges statsminister feiloppfatte en trussel om nukleær utpressing slik at det er den frie verdens forsvarer som er en trussel. Trump brukte FNs talerstol til å advare Kim Jong Un: Han spiller hasard med sitt lands fremtid. Det var ingen trussel, men en advarsel.

Å si at det ikke finnes noen militær løsning er å si det samme som Chamberlain sa i 1938: Ved å utelukke krig som mulighet gjør man krigen uunngåelig. Hitler var en gambler og det samme er Kim Jong Un.

Hitler trodde også at britene ikke skulle kjempe for Danzig, han trodde Chamberlain bløffet. Igjen. Derfor startet han angrepet mot Polen. Han oppdaget for sent at han hadde feilberegnet. Da var det ingen vei tilbake.

Trump sier med store, tydelige ord: Jeg bløffer ikke.

Stilt overfor en fyr som Kim Jong Un er det peacemaking i praksis.