CNNs jakt på personen bak brytevideoen med Trump vs CNN og trusler om å avsløre hans identitet, har fått flere til å reagere som ellers ikke har mye til overs for presidenten.

CNN gikk ut og sa de hadde funnet mannen som kaller seg HanAssholeSolo og at han hadde trukket videoen og mye annet, og lovet «ikke å gjøre det mer». CNN ville holde hans identitet hemmelig så lenge han holdt seg til avtalen.

Men dette var det mange som reagerte på. Her gikk CNN over i rollen som politi på nettet som truer personer til å avstå fra bestemte handlinger. Hvor havner vi hvis medier kan true folk til taushet?

Venstreorienterte Vox.com sluttet seg til 4Chan, wikileaks, og Donald Trump jr. CNN brøt med ethos på nettet: Man truer ikke folk.

Da CNN forsto backlashet sendte de ut en melding der de benektet at de hadde presset HanAssholeSolo, men den opprinnelige meldingen lot seg ikke tilbakekalle.

CNN har ertet på seg «undergrunnen» på nettet og der forsvarer man ytringsfriheten på tvers av politisk tilhørighet.

Unfortunately for CNN, memes are like a hydra: when you cut off one head, many more grow in its place. And the Internet has now dedicated itself to ensuring that the network utterly fails in its mission to eradicate underground Internet culture.

Dette er en lekse som nok norske medier burde lære seg. De har stengt kommentarfelt og opprettet et eget byrå for å disiplinere folk. Det har ikke gått opp for mediene at det er publikum de lever av, og at folk ikke liker å bli behandlet som barn.

Trump har hele tiden sagt at CNN er ute etter å knuse ikke bare ham, men politisk opposisjon i Amerika. Nå har CNN gitt bevis for at han har rett.

 

Social Media Miracle: Political Opponents Defend ‘Right to Meme’ as CNN Blackmails Reddit User

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂