Ron DeSantis er en mer presentabel fyr enn Trump. Er det en styrke eller svakhet? Er Amerika blitt slik at folk er så rasende at de vil ha en politiker som tar av seg boksehanskene? Det var derfor Trump overkjørte all motstand i 2016. Han tålte en trøkk. Amerikanerne liker en fighter.

Trump har tålt så mye juling at velgerne har belønnet ham med en stigende kurve: 53 prosent. DeSantis får bare 20. Det var på 28 i februar.

Det politiske landskapet i USA er langt mer nyansert enn det norske medier reflekterer. Fordummelsen har rammet dem selv.

Kampen mellom Trump og DeSantis er en kamp om og på høyrefløyen. Fox News tar DeSantis parti. Det er faktisk noe som koster DeSantis blant Maga-velgerne etter at Fox grep inn i 2020-valget til Bidens fordel, og nå sist ved å ta Tucker av lufta. Maga-velgere stoler ikke på Fox. De har alltid en rev bak øret.

Styreformann for Fox News, tidligere Speaker of the House, Paul Ryan, sprer bevisst versjonen om at Trumps kandidater tapte i midtveisvalget og at Trump betyr kaos. Dette er ondsinnet. Trumps’ kaos skyldes at han ble konstant angrepet under sin embetsperiode. Likevel skapte han den beste økonomien på årtier.

Folk liker ikke uærlighet. De liker ikke doble standarder og hykleri.

Men Trump må passe seg. Han kan ikke bruke samme metode mot DeSantis som mot Crazy Nancy eller Sleepy Joe. Sanctimonius er morsomt, men klaging om at DeSantis er illojal skurrer.

DeSantis ville starte kampanjen på en original måte: Elon Musk skulle intervjue ham på Twitter. Men systemet tålte ikke belastningen. De kom igang en halv time på overtid og selv da falt lyden ut. Folk ble skuffet og forlot seansen.

Trump godtet seg.

Den Trump som var på Townhall hos CNN i New Hampshire var som det beste fra 2016. Men i natt sendte han ut en tullete melding:

“‘Rob,’ My Red Button is bigger, better, stronger, and is working (TRUTH!), yours does not! (per my conversation with Kim Jung Un, of North Korea, soon to become my friend!),” Trump said in the post.

“‘Rob,’ Min røde knapp er større, bedre, sterkere og fungerer (SANT!), din gjør ikke det! (i henhold til samtalen min med Kim Jung Un, fra Nord-Korea, som blir snart min venn!),” sa Trump i innlegget.

Dette var mal apropos og Fox News var ikke sen om å utnytte flausen.

‘If people want idiocracy and entertainment, Trump might be the better option,’ one commentator said.

«Hvis folk vil ha idiokrati og underholdning, kan Trump være det bedre alternativet», sa en kommentator.

Fox spiller på et meme anti-Trump-mediene har pushet i årevis: Trump som den gale og uforutsigbare. Men velgerne ser noe annet. Hvis Fox News lyder som MSNBC vil det slå tilbake på DeSantis. Det vil styrke mistanken om at det bak DeSantis står pengefolk, at han er en front for det samme systemet som nå har etablert seg og står med støvelen på nakken til det amerikanske folk.

Amerikanerne vil ikke bli lurt. Det holder ikke å være pen i tøyet og si de riktige tingene. Amerikanerne er klar over at politikken er ved å bli en arena for sosiopater. Som en journalist skrev om Joe McCain etter at han havnet i en skandale med en riking som svindlet banksparere.

Those who survive will be the sociopaths who can tell a lie with the most sincere, straight face. You are especially adept at this.

De som overlever vil være sosiopatene som kan fortelle en løgn med det mest oppriktige, glatte ansiktet. Du er spesielt flink til dette.

Phoenix New Times

Slik utvikler politikken seg i de fleste vestlige demokratier: De som vinner er de som er best på å fortelle en løgn med glatt ansikt. De forteller hvor mye de har gjort og vil gjøre for velgerne, mens de i virkeligheten raner dem og selger ut landet.

Derfor betyr dette amerikanske presidentvalget mer for Europa enn noen gang. Vi er trukket inn i det samme spillet. Ved å studere spillerne kan vi lære mer om hvem som er hvem. For USA har fortsatt journalister som kler av politikerne. Den som vil vite, vil finne ut hva som skjer.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.