Trump har klart mesterstykket å beholde ledelsen fire dager før første primærvalg. Ingen er i nærheten av å true ham. Nikki Haley og Ron DeSantis debatterte hos CNN, mens Trump holdt eneshow på Fox med Bret Baier og Martha MacCallum. Det siste er en seier i seg selv for Fox har unngått Trump i lang tid.

De politiske tv-ankerne har ikke fremhevet Trump, men det har endret seg etterhvert som velgernes frustrasjon blir mer og mer åpenbar. Trump kan bare håve inn poeng og kan adoptere den gamle danske sosialdemokraten Staunings slagord: Stauning eller kaos.

Kaoset i USA vokser fra måned til måned. Folk lever hånd til munn, dvs de har tre jobber og sjonglerer med kredittkort til 23 prosent rente. Til slutt klarer de ikke mer.

Den enkleste regel har vært å spørre velgerne: Har du det verre eller bedre enn for fire år siden? Svaret gir seg selv. 80 prosent har fått det verre.

Det er vanskelig å drive valgkamp i motbakke og for Biden blir den bare brattere for hver dag.

Trump har et positivt program til velgerne: Lukke grensene, gjenreis energiuavhengigheten og gjenreis forsvaret.

Velgerne opplever stor utrygghet med Biden.

«De har kaos ved grensen. De har kaos i militæret. Folk kommer til å våkne,» sa Trump. «Vi har kaos nå. Se på i dag med Hunter Biden som går inn i kongressen og bare setter seg ned og galehuset det utløste i dag. Du har kaos.»

Demokratene i Kongressen forsøker så godt de kan å redde et synkende skip. Hunter risikerer tiltale for forakt for Kongressen. Han oppfører seg som om han står over ikke bare loven, men Kongressen. Det går ikke hjem hos velgerne.

Under Trumps periode skapte konstante lekkasjer fra CIA, FBI og justisdepartementet et inntrykk av kaos i administrasjonen. Men det er ingenting mot dagens administrasjon. De virker langt mindre kvalifisert og ingenting av det de gjør av feil får konsekvenser.

Forsvarsminister Lloyd C. Austin unnlot å fortelle Det hvite hus at han var innlagt på sykehus. Det gikk en uke før Biden fikk vite om det. Og det i en situasjon med flere kriger. Likevel sier Biden at han ikke vil sparke Austin. Selv hans lojale medier sier det er nok. Austin må gå.

Trump kan lene seg tilbake og raljere over alle Bidens stamming, forsnakkelser, forvirring, snubling og forglemmelser.

«He can’t put two sentences together and he’s representing us on nuclear weapons with Putin and Xi and all of these very smart people—the media hates when I say they’re smart, but let me tell you, they’re very smart and they’re very cunning,» Trump said.

«I think we had very little chaos,» Trump said, reflecting on his administration. «I think most of the chaos was caused by the Democrats constantly going after me.»

«Han kan ikke sette sammen to setninger, og han representerer oss på atomvåpen med Putin og Xi og alle disse veldig smarte menneskene – media hater når jeg sier at de er smarte, men la meg fortelle deg, de er veldig smarte og de er veldig utspekulerte,» sa Trump.

«Jeg tror vi hadde veldig lite kaos,» sa Trump og reflekterte over administrasjonen hans. «Jeg tror det meste av kaoset ble forårsaket av at demokratene hele tiden gikk etter meg.»

Biden kaller Trump en ny Hitler, men når velgerne ser de to kandidatene – hvem er det som virker mest oppegående? Er han Hitler? Demokratene skyter bom.

Trump har ett sterkt kort: Han er den eneste presidenten som ikke involverte USA i krig på 72 år.

«I had no wars. I’m the only president in 72 years—I didn’t have any wars,» Trump said.

But Trump said Biden and Democrats use the «narrative» that he would bring chaos «because they have nothing else.»

«The new narrative they have, as you know, is I’m going to be a dictator, because a guy like Biden, there’s nothing he can run on—everything he’s turned out, it’s turned out badly,» Trump said.

«Jeg hadde ingen kriger. Jeg er den eneste presidenten på 72 år – jeg hadde ingen kriger,» sa Trump.

Men Trump sa at Biden og demokratene bruker «narrativet» om at han ville bringe kaos «fordi de ikke har noe annet».

«Den nye fortellingen de har, som du vet, er at jeg kommer til å bli en diktator, fordi en fyr som Biden, det er ingenting han kan kjøre på – alt han har vist seg, det har vist seg dårlig,» sa Trump.

Trump sa på spøk at han kom til å bli diktator for en dag, den første i stolen. Da ville han stenge grensene og åpne kranene igjen. Liberale medier gikk bananas: Her hadde de Trump som selv skrøt av at han skulle bli diktator! De forstår fremdeles ikke at det er de som biter på agnet og gjør seg selv til spindoktorer for Trump. Han får all oppmerksomhet.

Demokratene og mediene har gitt Trump all oppmerksomhet, men han har klart å surfe på toppen av bølgene. Folk ser det og beundrer en som ikke gir seg.

På ett punkt sier Trump at de står overfor en ubehagelig oppgave: Deportasjon av illegale. Demokratene og mediene får dette til å høres ut som konsentrasjonsleire.

The GOP frontrunner said that if elected, his second term would begin by «immediately» terminating «every open borders policy of the Biden administration.»

In September, Trump announced his plans to carry out «the largest domestic deportation operation in American history» if he is elected to a second term.

Additionally, he plans to «invoke the Alien Enemies Act to remove all known or suspected Gang Members, drug dealers, or Cartel Members from the United States»—an effort he says will end the «scourge of illegal alien gang violence once and for all.»

 

GOP-frontmannen sa at hvis han ble valgt, ville hans andre periode begynne med «umiddelbart» å avslutte «hver politikk for åpne grenser til Biden-administrasjonen.»

I september kunngjorde Trump sine planer om å gjennomføre «den største innenlandske deportasjonsoperasjonen i amerikansk historie» dersom han blir valgt til en ny periode.

I tillegg planlegger han å «påkalle Alien Enemies Act for å fjerne alle kjente eller mistenkte gjengmedlemmer, narkotikaforhandlere eller kartellmedlemmer fra USA» – en innsats han sier vil avslutte «svøpen med ulovlig fremmedgjengvold en gang for alle .»

Har han bestemt seg for hvem han vil ha som makker? Ja, det hadde han, men det ville ikke velgerne få vite på en god stund.

Trump signaliserte storsinn mot sine politiske velgere så snart primærvalgene er over.

De kan være avgjort allerede på supertirsdag 5. mars.

Jo sterkere resultater Trump kan vise til jo vanskeligere blir det for Demokratiske dommere og etterforskere å tiltale ham. De motarbeider de den demokratiske prosessen og alle kan se det. Det kan bli en tung bør for en Demokratisk kandidat.

 

https://www.foxnews.com/politics/trump-says-biden-chaos-us-vows-bring-success-possible-second-term

Kjøp billetter til lesermøte med Mikael Jalving her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.