Christina Pletten fikk jobben med å sette Steve Bannon til veggs under Nordiske mediedager i Bergen 9. mai 2019. Trump-motstanderne undervurderer ham og medarbeidere som Bannon grovt. De forstår ikke at Trump har sin egen banehalvdel hvor han er uslåelig så lenge motstanderne argumenterer mot sitt eget vrengebilde av ham. Foto: Terje Pedersen/Scanpix

Den liberale eliten har helt siden våren 2016 vært på krigsstien mot Trump-revolusjonen. Absolutt alt blir satt inn i krigen som for dem er en eksistenskamp.

Det er skremmende. Ingen løgn er for drøy i kampen mot Trump og de medier som forklarer verden slik hans velgere ser den. Det er snakk om halvparten av USAs befolkning.

Norske journalister hater Trump. De har et langt fremskredent Trump-sinnsforvirringssyndrom (Trump Derangement Syndrome).

De ser at Joe Biden kanskje ikke er noen favoritt til å slå Trump. Derfor må de fyre opp det de kan. Trump får skylden for alt, også koronaen.

Overskriften i Christina Plettens kommentar i Aftenposten er ubehagelig:

Donald Trumps presidentskap bør ikke overleve koronapandemien | Christina Pletten

Farlig feilinformasjon sprer seg som et virus. Pasient «Zero» sitter i Det hvite hus.

«Bør ikke overleve» er en insinuasjon om at Aftenpostens korrespondent håper USAs president dør. Pletten er ikke den første som lufter slike tanker, det er flust av dem i USA.

Overskriften sier først og fremst noe om hvor langt ut på venstresiden Pletten har beveget seg.

Radikaliserte tanter

Hun jobber for en avis som ble kalt «tante», i likhet med New York Times, som ble kalt «The Grey Lady». Begge avisene er blitt radikalisert under Trumps tid. Borte er den moderate, pragmatiske holdningen. I stedet er de ideologisk for identitetspolitikk, noe som gjør dem anti-hvite og anti-amerikanske/-norske. Denne kollisjonskursen med egen befolkning ser ut til å gjøre noe med aggresjonsnivået og etikken.

New York Times skriver ting om Trump, hans medarbeidere og ledende republikanere som er ren løgn, som de vet er ren løgn. Både Trumps kampanje og Devin Nunes har derfor gått til sak mot Washington Post og CNN for at de har skrevet bevisste løgner. CNN har allerede inngått et forlik bak lukkede dører.

Pletten er på samme vogna

Men det er én vesentlig forskjell på USA og Norge: USA har etter hvert fått en flora av medier som forstår og forklarer Trumps USA. De er ikke ukritiske og «følgere», men de dekker både de liberales verden, patriotene og de uavhengige. Det er mulig å danne seg et informert og opplyst bilde, hvis man ønsker det.

Det er ikke mulig dersom man bare følger CNN, MSNBC, Washington Post og New York Times.

De er, for å sitere en kommentator, blitt akkurat det Trump har påstått at de er: monomane og hatefulle. Besatte.

Verre i Norge

Det står verre til i Norge, der kun Document har dekket Trumps USA, og ikke minst: konspirasjonen/krigen mot ham.

Det er her Plettens artikkel kommer inn som et usedvanlig skittent stykke journalistikk.

Hvis man på medisinsk grunnlag kan vise at alternative medier sprer løgner, kan man stenge dem ned som ledd i epidemibekjempelsen. Vi snakker både konkret og i overført betydning.

Vi lever i en unntakstilstand, og det gir utøverne av makt stort handlingsrom. Vi blir hele tiden minnet om at vi befinner oss i en nødsituasjon. Hvorfor ikke argumentere med at samfunnet ikke har råd til å la medier som man ikke kan stole på, operere fritt?

Dette sies ikke bare implisitt, men eksplisitt i Plettens artikkel, gjennom bruken av ordet «smitte».

Demokratenes metoder

Demokratene er så forgiftet av Trump-hat at de er ute av stand til å akseptere noen av hans handlinger. Da Trump stengte grensen for reisende fra Kina, ble det kalt rasistisk.

Demokratene vil ikke en gang at viruset skal ha noen nasjonal opprinnelse. De mener det er rasistisk å kalle det Wuhan-viruset.

Men Pletten driver sin egen form for smittesporing: Hun mener de falske påstandene om viruset ofte stammer fra pasient Zero, dvs. Trump, og plukkes opp av Fox News’ politiske talkshow-verter. Hun bruker ordet «smitte».

Først en situasjonsbeskrivelse fra hennes artikkel:

Koronaviruset er en global trussel mot folkehelsen og verdensøkonomien. Uvitenhet, løgn og mangel på effektive tiltak er virusets beste venn. Denne situasjonen har avdekket faren ved å ha en president i Det hvite hus som improviserer med alternative fakta og mistror vitenskapelig ekspertise.

Det viser også hvor risikable USAs informasjons-siloer er. Presidenten kaster ut løgner og påstander og får dem forsterket og bekreftet med Fox News som en sentral smittespreder.

Trump er ofte «pasient Zero» – den opprinnelige smittekilden – i utbredelsen av falske narrativ. Disse blir plukket opp av USAs tv- og radioprofiler i Trump-vennlige medier. Dermed kan presidenten sitere andre kilder på sine egne løgner. Både Trump og Fox-verter har kalt koronaviruset for et «falskt påfunn fra demokratene» og beskyldt venstresiden for å forsøke å skape panikk og slå politisk mynt på situasjonen.

Her snakker ikke Pletten som journalist, men som en lege som stiller en diagnose. Hun snakker på vegne av det store Vi og gir seg selv rollen som den som vet hva som er best for samfunnslegemet.

Løgnen er mitt våpen

Men det er én ting som ikke er bra, og det er løgner.

Trump og Fox har aldri sagt at viruset er et påfunn, men de har sagt at Demokratene bruker epidemien som et politisk slagvåpen. Det er et hav av forskjell. At Pletten har slukt denne argumentasjonen, sier mye om hvor ideologisk hun er.

Dette er litt som ML-tiden om igjen: I det øyeblikk du har slukt løgnene, er du i stand til å si hva som helst. Du mister alle hemninger når det gjelder å anklage andre mennesker. Derav ønsket om at Trump ikke bør overleve.

De radikaliserte Demokratene i USA er på et farlig løp. De spiller hasard med den sosiale fred.

I USA er antistoffene sterke nok, det står dårligere til i Vest-Europa.

Tomme for ideer

Det er her enfoldet blant norsk elite kommer inn. Siden de lever i samme autistiske virkelighet, tror de at de er bedre enn store amerikanske medier.

Dette narrativet har overlevd lenge i det hermetisk lukkede informasjonssystemet der mange titalls millioner amerikanere befinner seg, nesten uten ytre påvirkning.

Pletten mener på alvor at noen av USAs største og beste politiske journalister lever i et lukket system sammen med sine seere.

Det er en forakt og stupiditet i skjønn forening som man ikke vet om man skal le eller gråte av.

Dessverre er det dekkende for norske journalisters kunnskapsnivå om dagens USA.

Hvis tilstrekkelig mange tror på de samme vrangforestillingene, vil mediene etter hvert utvikle patologiske trekk.

Trump-manien fyller et stort hull i medienes behov for fiender. Trump kan brukes til hva som helst.

Journalistene gjør leserne stupide

Jeg antydet overfor en Aftenposten-leser at jeg fulgte ganske godt med på den politiske scenen i Amerika, og at det var mye norske medier ikke fikk med seg. Tror du norske journalister kan USA bedre enn de amerikanske? spurte jeg.

Han var stille lenge, men så kom det: – Ja, det tror jeg.

Det er der Pletten er. Det er journalister som henne som gjør nordmenn så stupide.

Men alternative fakta møter virkeligheten til slutt. Da presidenten talte til folket om korona fra det ovale kontor onsdag, en tale som inneholdt flere grove feil, stupte børsene mens han snakket.

Børsen steg nesten 10 prosent dagen etter.

Norge er irrelevant

Det spiller ingen rolle for Trumps USA hva norske medier mener om ham og hans velgere. Men når man omtaler USAs største tv-kanal som en «smittespreder», er det norsk offentlighet som har et problem.

Når man sammenligner falske nyheter med virus, legger man opp til at de må bekjempes som et medisinsk fenomen.

Norsk elite har gjort falske nyheter og bekjempelse av dem til sikringskost helt fra barnsben av. Det er noe vemmelig orwellsk over denne hjernevaskingen.

Våre egne medier går foran i indoktrinering og fordumming.

Norske journalister jobber i tandem med Big Tech og sterke, rike organisasjoner som ønsker å stenge ned medier som mener noe annet enn dem selv.

Plettens retorikk florerer på venstresiden i USA, og der er den enda mørkere. Media Matters er en pro-Hillary-organisasjon som er stinn av penger. De har arbeidet systematisk for å undergrave Trump siden 2016. En av deres tidligere ansatte, Eric Boehlert, ble intervjuet på MSNBC nylig. Han kalte Fox News en kreftbyll på det amerikanske samfunnet.

He continued, “One thing I think that maybe people don’t understand, you know, they think that Fox News is just a conservative news organization and it is not that dangerous, and maybe that is what it was when it started 20 years ago, it is clearly morphing into something far more sinister and dangerous, and it is brainwashing. People say you shouldn’t use that rhetoric, that is an exaggeration. But this is textbook brainwashing.”

He added, “So when people watch Fox News, the hardcore viewer, they don’t pick and choose which topics they think they believe or maybe they are not going to believe. They are all in. They believe everything. And so even during a pandemic, people say why would you believe misinformation about a pandemic. They believe misinformation about everything. And that is the danger of Fox News.”

«Liberal» har gjennomgått en forandring. Disse menneskene mener de vet best og vil stenge ned andre nyhetsmedier fordi de sprer «smitte» og er farlige for samfunnet.

Hvis man uttrykker seg slik under en pandemi, vet man presis hva man gjør.

 

Vil du lese mer virusfritt nytt om hva som skjer i USA og her hjemme, bør du vurdere å støtte Document.

Forhåndsbestill Peder Jensens bok til spesialpris her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.