Nytt

James Comey kunne innkassere klapp på skulderen etter Senats-høringen torsdag, fordi han leverte svar som anti-Trump-leiren kunne bruke som ammunisjon.

Disse «beleirerne» er kun ute etter kasteskyts, ikke objektiv informasjon.

Derfor får ikke norske lesere med seg poeng som river bena under grunnen på Comey. Marco Rubio stilte et spørsmål til Comey. Han sa: Det var tre ting presidenten ba deg om. 1)være lojal, noe Comey svarte at han ville være «honestly loyal». 2) håpet at han ville la Flynn-skane «gå», noe Comey ikke kunne gå med på. 3) at han ville informere det amerikanske folk om at han – presidenten – ikke var under personlig etterforskning.

Så satte Rubio inn støtet:

«You ever wonder why of all the things in this investigation, the only thing that has never been leaked is the fact that the president is not personally under investigation?»

Dette må forklares for norske lesere som følger norske medier, for opplysningen gir ingen mening hvis man følger Tove Bjørgaas eller Aftenposten.

Presidenten er ikke under etterforskning i forbindelse med Russland-sporet. Det fikk Kongress-lederne informasjon om for lenge siden. Likevel er det ikke formidlet til eller av pressen. Men den samme pressen har fråtset i lekkasjer. Akkurat denne – at presidenten ikke var under etterforskning – synes de ikke det var verdt å rapportere.

Hva kan det komme av, mon tro? Fordi det var uvesentlig, eller fordi det ville tale til Trumps fordel.

Hvis ja på det siste, er det andre ting som pressen underslår, fordi det taler til presidentens fordel?

Er det ting de har lekket som er blåst ut av alle proporsjoner fordi det taler til hans ufordel?

Svaret Comey ga var et ikke-svar: Gang of Eight, dvs kongresslederne, pleier ikke lekke. Joda, det gjør de. Comey visste ikke hva han skulle si. En så sensasjonell opplysning ville raskt blitt lekket til mediene som like raskt ville rapportert den, hvis de fortsatt var medier.

Men hvis de har gått over til å bli propagandaorgan er det noe annet. Da velger man selektivt, ut fra hva som er egnet som kasteskyts.

Når Trump sier: We are under siege, svarer de med at: Han er syk.

Dette er verdens viktigste demokrati, leder av den frie verden, som skrur seg selv ned.