Helt siden han gikk ut med sine notater fra middagen med Trump 14. februar har mediene elsket ham. Senatshøringen sist uke var hausset opp til nye høyder: James Comey kunne komme til å gi bevis på at Donald Trump hadde drevet «obstruction of justice».

Men slik gikk det ikke. Comey avslørte dessuten ting som taler mot ham og i avstandens forklarende lys har disse fått økt vekt.

Comey fortalte at daværende justisminister Loretta Lynch ba FBI slutte å omtale etterforskningen av Hillary Clinton for etterforskning, men heller kalle det «matter», saken.

Hvorfor reagerte ikke Comey på en slik henstilling, han som har gjort et slikt nummer av at Trump «håpet han kunne la saken mot Michael Flynn fare»? Comey hadde ikke noe godt svar på det.

Hvorfor tok han ikke notater, slik han gikk rett ut og gjorde med Trump? Det hadde han heller ikke noe svar på.

Nå kommer nok en kompromitternde opplysning, og de er også gitt av Comey selv, bak lukkede dører: Comey har fortalt kongressrepresentanter at han satt på verifisert bevis for at justisministeren på forhånd hadde bestemt at saken mot Hillary Clinton skulle droppes. Før etterforskningen var avslørt.

Det er Sara Carter i circa.com som avslørte dette mandag.

Comey har brukt «det kan jeg ikke svare på i en åpen høring» gjentatte ganger og fått det til å høres som om han har noe belastende å si, som han er forhindret fra å dele med offentligheten. Nå har noen av de som ble briefet bak lukkede dører følt at offentligheten fortjener å få høre noe av det Comey fortalte.

Circa News is reporting that former FBI Director James Comey last year briefed members of Congress about «a highly sensitive piece of evidence» that suggested that former Attorney General Loretta Lynch had agreed to «put the kibosh» on any plans to prosecute Hillary Clinton.

Kibosh vil si legge lokk på, eller stanse. Comey satt på bevis for en slik avgjørelse, som ville være like mye «obstruction of justice» som det Trump er anklaget for og vel så det. E-postserversaken var et meget alvorlig brudd på sikkerhetsreglene i State Department.

In multiple private sessions over the last few months, Comey has told lawmakers about a second, later confrontation with Lynch shortly before the email probe was shut down.

Comey told lawmakers in the close door session that he raised his concern with the attorney general that she had created a conflict of interest by meeting with Clinton’s husband, the former President Bill Clinton, on an airport tarmac while the investigation was ongoing.

During the conversation, Comey told lawmakers he confronted Lynch with a highly sensitive piece of evidence, a communication between two political figures that suggested Lynch had agreed to put the kibosh on any prosecution of Clinton.

Comey said “the attorney general looked at the document then looked up with a steely silence that lasted for some time, then asked him if he had any other business with her and if not that he should leave her office,” said one source who was briefed.

Hvis dette beviset avgraderes slik at det kan refereres, kan det svekke Justisdepartementet under Obama, som allerede står i et dårlig lys.

Comey står allerede utsatt til. I stedet for å gå til visejustisministeren besluttet han å overta tiltalefunksjonen og kom med den merkelige beslutningen om at Hillary Clinton hadde opptrådt ekstremt skjødesløst, men at det ikke var bevist at det var gjort med vilje.

Men loven sier ingenting om at det må være gjort med vilje for å være straffbart.

Comey “took that interaction and the fact she had met with Bill Clinton as enough reason to decide he would not allow the Justice Department to decide the fate of the case and instead would go public” with his own assessment that the FBI could not prove Mrs. Clinton intended to violate the law when she transmitted classified information through her private email and therefore should not be criminally charged.

Offisielt var det møtet mellom Lynch og Bill Clinton på en flyplass i Phoenix som var begrunnelsen offentligheten fikk høre for at Comey «overtok». Men det var altså en annen grunn: Lynch’ beslutning om å frikjenne Hillary uansett, og dette hadde Comey bevis for.

Denne opptredenen er så rotete og svak at Comeys stilling er svekket. Noen på innsiden i Kongressen har bestemt seg for å lekke om lekkeren. Comey brukte en professorvenn til å lekke sitt notat om Trump. Nå får han smake samme medisin.

 

https://pjmedia.com/trending/2017/06/13/report-comey-presented-lynch-with-evidence-she-agreed-to-put-the-kibosh-on-clinton-investigation/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂