Nestleder i FBI, Andrew McCabe, som måtte gå av i vanære uten pensjon, er havnet i enda større trøbbel. Våren 2015, da nyheten om Hillary Clintons private epostserver først ble kjent, ga han FBI ordre om å ligge unna. Det var allerede satt i gang etterforskning.

Inngripen i en aktiv etterforskning er det amerikanerne kaller «obstruction of justice». Det er det Demokratene vil anklage Trump for hvis han sparker spesialetterforsker Bob Mueller.

Nå har de selv en delikat sak i fanget.

Multiple former FBI officials are alleging that fired FBI deputy director Andrew McCabe tried to steer agents off the investigation into Hillary Clinton’s private email server, and there may be evidence to prove it, investigative journalist Sara Carter reported Tuesday.

McCabe er allerede under etterforskning for å ha løyet under ed. Han ga en ansatt ordre om å lekke info til Wall Street Journal. Dagen etter ringte han to intetanende personer og blåste seg opp fordi FBI hadde lekket.

Denne lekkasjen gjaldt etterforskning av Clinton Foundation.

McCabe skal ha befunnet seg i Europa da New York Times avslørte eksistensen av den private serveren. Han skal ha sendte skarpe beskjeder til sine medarbeidere:

“McCabe tried to steer people off the private email investigation and that appears to be obstruction and should be investigated,” a former FBI official with knowledge of the investigation told Carter. “Now if the information on the ‘stand-down’ order is obtained by the IG that could bring a whole lot of other troubles to McCabe.”

IG er inspector general, internkontrollen i justisdepartementet og FBI. Den ledes av Michael Horowitz som har 450 medarbeidere under seg. Horowitz har allerede fått utlevert 1,2 millioner dokumenter og blant dem skal være all korrespondansen til McCabe.

Den andre stand-down-ordren McCabe er implisert i var det ikke ham selv, men vise-vise-justisministeren som sto for.

Hans kone Jill hadde stilt til delstatsforsamlingen i Virginia. Der er Hillary-forbundsfelle Terry McAuliffe guvernør og han sørget for at Jill McCabe fikk 700.000 dollar til sin kampanje i 2015 gjennom en Super-PAC.

Wall Street Journal fikk nyss om dette og lurte på om ikke McCabe havnet i en habilitetskonflikt, når han både skulle etterforske Clinton og kona fikk penger av Clinton-systemet.

Det var i den forbindelse Wall Street Journal skrev at McCabe hadde gitt en stand-down-order for å hindre etterforskning.

Det ville ikke tatt seg godt ut. I stedet fikk McCabe en medarbeider til å kontakte Wall Street Journal og fortelle dem at det var en senior-tjenestemann i justisdepartementet som hadde ringt ham og kjeftet ham huden full fordi de etterforsket Clinton i et valgår.

Hvem som snakker sant vil vise seg. Men det er nå to stand-down-ordre knyttet til McCabe, og begge involverer Hillary og Bill Clinton.

Sannheten vil komme ut. Til slutt.

 

 Report: McCabe Issued Stand-Down Order on Clinton Email Investigation

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂