Nytt

NRK Dagsnytt kjørte en Washington Post-story om at spesialetterforsker Robert Mueller vil granske om Trump hadde forbindelse til russerne. NRK og Tove Bjørgaas gjør det uten å nevne at Republikanerne ble utsatt for et politisk attentat onsdag.

NRK og norske medier generelt, gidder ikke følge med på mediekjøret mot Trump, i det minste i et forsøk på å vite hva man snakker om.

Morgennyhetene slo fast at Trump var under personlig etterforskning, for så å si at det var i forbindelse med «et mulig russisk påvirkningsforsøk av valgkampen». NRK Dagsnytt gidder ikke en gang holde styr på de mest fundamentale fakta: Samtlige syv etterretningsorganisasjoner stilte seg bak en rapport i januar som fastlo omfattende russisk hacking. Er det noen i NRK som har glemt Podestas eposter? Eller gidder man ikke? Det er nok å ta av likvel.

Tove Bjørgaas kunne gjort samme jobb hjemmefra. Å være i USA tjener bare til å gi hennes løgner en amerikansk kulisse. Det kunne hun gjort fra Marienlyst. Hvis man skal dekke Washington for en public service-kanal kan man ikke overse de dype politiske motsetningene mellom den liberale presse og Trump. NRK har gjort noe annet: De har sluttet seg til den liberale falangen og siden de er gratispassasjerer kan de velge og vrake i hva de vil gjengi.

Lytterne/seerne får aldri vite at James Comey selv drev et spill, som mer kritiske kommentatorer og medier har eksponert.

F.eks. må selv Washington Post registrere:

Trump had wanted Comey to disclose publicly that he was not personally under investigation, but the FBI director refused to do so.

Under høringen på Capitol Hill for et par uker siden bekreftet Comey at Trump ikke var under personlig etterforskning. Senator Marco Rubio spurte syrlig hvordan det kunne ha seg at denne opplysningen var den eneste som ikke hadde lekket fra FBI? Det hadde ikke Comey noe svar på.

Han har selv gått foran som sjefslekkeren. Hvis Mueller ikke passer seg vil også hans arbeid bli svekket av lekkasjer. Som talsmann for Trumps advokat Marc Kasowitz sier:

“The FBI leak of information regarding the president is outrageous, inexcusable and illegal,” said Mark Corallo, a spokesman for Kasowitz.

NRK har i lang tid vist at det er et egenrådig propagandaorgan. Trump får frem det verste i NRK og norske medier for øvrig. Det finnes ikke tegn til forsøk på objektivitet.