Nytt

Bildet: NRKs USA-korrespondent driver aktiv desinformasjon om den politiske utviklingen hos Norges viktigste allierte. Tove Bjørgaas deler perspektiv med de mest radikale blant Demokratene. Det plasserer henne langt ute på venstresiden. Norske seere/lyttere får ikke med seg at tyngdepunktet i USA har forskjøvet seg mot høyre. I stedet har NRK sluttet seg til kampen mot Trump.

Da Oslo Journalistlag skulle diskutere valgresultatet i USA og Document ble invitert til å delta, hadde red. en forhåndsbrief med TV2s ankerkvinner som skulle lede debatten. Under samtalen kom jeg til å nevne at Demokratene hadde beveget seg kraftig mot venstre de senere år. TV2-journalisten uttrykte forbauselse, det var hun ikke klar over.

Journalister er ved å bli offer for sin egen mørklegging av virkeligheten. En leser sendte meg en utveksling med Tove Bjørgaas, der han spurte når NRK skulle rapportere om Susan Rice og overvåkingen av Trump-leiren. Bjørgaas svarte: – Når andre enn Fox kjører den.

For Bjørgaas og NRK og resten av gammelmedia er Fox News identisk med høyreorientert og populistisk. De følger ikke med i timen. Dvs. De er ved å bli radikalisert, i takt med New York Times, Washington Post og CNN.

Dette er en av de viktigste utviklinger som skjer politisk: Sentrum-venstres glideflukt mot venstre skjer så fort at det fortjener betegnelsen radikalisering.

Alt underordnes korstoget mot Trump og en høyrefløy som de ikke klarer å forholde seg til nyansert, men nå demonisere.

I går viste CNN bilder av undervisningsministeren som ble buet til at studentene på en utdanningsinstitusjon hun besøkte. Hvis det samme hadde skjedd med Obama ville studentene vært hengt ut som rasister. Når det er Trumps statsråd er det et tegn på at studentene er aktive forsvarere av demokratiet.

Tove Bjørgaas driver en aktiv forenkling av amerikansk politikk. NRK representerer venstresiden av venstresiden. Når hun skal formidle reaksjonen blant opposisjonen på Comeys avgang, siterer hun en av de mest ytterliggående Kongress-representantene, Michael Blumenthal som bare ser en løsning: Riksrettssak mot Trump.

Det er det peilepunktet NRK har styrt mot hele tiden.

I Dagsnytt 18 fortsatte Bjørgaas den aktive desinformasjonen: Comeys periode var satt til ti år for å bevare uavhengighet, og det har aldri skjedd før at en president har grepet inn på denne måten. Bjørgaas blander sammen uavhengighet og termin. En FBI-sjef kan når som helst sies opp av presidenten, og Bill Clinton benyttet seg av denne retten overfor William Sessions:

Sessions was FBI director during the controversial 1992 confrontation at Ruby Ridge, Idaho, at which the unarmed Vicky Weaver was shot dead by an FBI sniper. This incident provoked heavy criticism of the Bureau, as did the deadly assault on the Branch Davidian compound at Waco which lasted from February 28 to April 19, 1993. These incidents were also related to the discovery of severe procedural shortcomings at the FBI’s crime laboratory.

Just before Bill Clinton was inaugurated as the 42nd President of the United States on January 20, 1993, allegations of ethical improprieties were made against Sessions. A report by outgoing Attorney General William P. Barr presented to the Justice Department that month by the Office of Professional Responsibility included criticisms that he had used an FBI plane to travel to visit his daughter on several occasions, and had a security system installed in his home at government expense.[3]Janet Reno, the 78th Attorney General of the United States, announced that Sessions had exhibited «serious deficiencies in judgment.»[4]

Although Sessions denied that he had acted improperly, he was pressured to resign in early July, with some suggesting that President Clinton was giving Sessions the chance to step down in a dignified manner. Sessions refused, saying that he had done nothing wrong, and insisted on staying in office until his successor was confirmed. As a result, President Clinton dismissed Sessions on July 19, 1993. Sessions was five and a half years into a ten-year term as FBI director; however, the holder of this post serves at the pleasure of the President.[5]

Selvsagt kjenner Bjørgaas til Clinton og Sessions, men hun velger å ignorere fakta som motsier eller svekker hennes fremstilling. Det er disse teknikkene som forvandler Bjørgaas fra en journalist til en propagandist.

Frank Aarebrot representerer akademikeren som tar på aktivisthatten når det passer. I dag passer det fordi data viser at også Høyre-politikere har svekket tillit til mediene. Det er FrP-kulturen som smitter. Også Høyre-politikere lider av konspiranoia, mener Aarebrot.

Det er alltid mottaker det er noe feil med, ikke avsender. Slik lyder diagnosen. At det kan føre til at tilliten blir enda lavere, får ikke Aarebrot seg til å innrømme. Han driver forsvarskamp, det lekker, men han bruker midlene han har.

Metoden Bjørgaas og Aarebrot benytter kalles fordumming og intimidering. Men blir det for mye av det første virker heller ikke sistnevnte.

NRK og kommentariatet er på full fart mot dette nullpunktet.