Donald Trump nominerer tidligere justisminister under George H.W. Bush, William Barr til å bli ny justisminister. Det er 25 år siden Barr tjenestegjorde.

“He was my first choice from day one … respected by Republicans and respected by Democrats. He will be nominated for the United States Attorney General and hopefully that process will go very quickly. And I think it will go very quickly,” Trump said.

Barr served as attorney general under former President George H.W. Bush from 1991 to 1993. The former attorney general will seek to helm the same DOJ he did more than 25 years ago. Sessions was ousted by Trump nearly a month ago and replaced temporarily by acting Attorney General Matthew Whitaker.

Barr må godkjennes av Senatet. Hvis Barr er så god og respektert som Trump hevder, skulle det være gode sjanser for det.

Barr is a longtime figure in conservative Washington circles and has voiced some opinions on matters of political interest.

“I do think that there are things that should be investigated that haven’t been investigated,” he told The Washington Post in 2017 about former Democratic nominee Hillary Clinton and the Clinton Foundation.

Spørsmålet er om Barr vil følge opp denne uttalelsen når han overtar Justisdepartementet. Justisdepartementet har vært en anti-Trump-bastion som har backet Clinton og mørklagt undergravingen av Trumps presidentskap. Det er fremdeles ikke for sent å reise sak mot Hillary. Det vil utløse hysteri blant Demokratene. Kanskje det er det Trump vil?

 

TRUMP REVEALS JEFF SESSIONS REPLACEMENT

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂