Nytt

William Barr under utspørringen i justiskomiteen i Senatet 15. januar. Foto: Yuri Gripas/Reuters/Scanpix

Senatet godkjent torsdag William Barr som ny justisminister etter at Jeff Sessions ble henstilt om å stille sin plass til disposisjon.

Barr har tidligere vært justisminister under George H.W. Bush og kommer med mye erfaring. Han avløser Whitaker som satt midlertidig.

Det store spørsmål er om Barr vil starte den opprydningen som konservative maste om at Sessions skulle gjøre. Sessions ba seg unnskyldt fra alt som hadde med Russland å gjøre, og dermed kunne visejustisminister Rod Rosenstein kjøre sitt eget løp.

Rosenstein tilhørte anti-Trump-leiren i departementet og konspirerte mot presidenten, i den grad at han foreslo å gå til møter med Trump utstyrt med hemmelig opptaksutstyr, slik at presidenten kunne bli erklært utilregnelig og avsatt.

Lindsey Graham har overtatt som leder av justiskomiteen i Senatet etter Chuck Grassley. Hvis disse to vil kan de starte en opprulling av sammensvergelsen mot Trump som vil kunne prege hele valgkampen.