Nytt

På et møte i Justisdepartementet ble det diskutert om det var mulig om å samle nok folk i posisjon til å utløse det 25. grunnlovstillegget som sier at presidenten kan avsettes hvis han er uskikket til å styre.

Det er den tidligere no. 2 i FBI, Andrew McCabe som skriver dette i en ny bok og gjengir dette i et intervju med CBS.

“There were meetings at the Justice Department at which it was discussed whether the vice president and a majority of the Cabinet could be brought together to remove the president of the United States under the 25th Amendment,” CBS News’ Scott Pelley said Thursday in a preview of his forthcoming interview with McCabe.

New York Times rapporterte det samme i september i fjor. Visejustisminister Rod Rosenstein foreslo at han skulle bære opptaksutstyr når  han gikk til møter med presidenten. Rosensteini benektet historien, som nå gjentas av McCabe.

Et flertall i regjeringen må stemme for, hvis presidenten skal erklæres uskikket til å styre.

Disse forslagene kom opp i uken etter at James Comey ble sparket som FBI-sjef.

Rosenstein blir neppe sitte lenge etter at William Barr overtar som justisminister.

 

https://dailycaller.com/2019/02/14/rosenstein-25th-amendment-wire-trump-meeting/