Aktørene i dramaet for å felle Trump har store egoer. Det gjør at de sier forskjellige ting ettersom de ønsker å fremstille seg selv i et godt lys. Andrew McCabe har nå skrevet bok. Men spillet han har deltatt i har så mange tråder at han uvegerlig vil avsløre ting som vil kaste lys over hva de foretok seg: Som å få avsatt presidenten.

Nestleder i FBI, Andrew MacCabe, bekrefter det New York Times skrev i september: En liten gruppe mennesker i FBI og Justisdepartementet drøftet muligheten av å få avsatt Trump i mai 2017. Det ville vært statskupp.

Dette var rett etter at Trump hadde sparket James Comey. Anti-Trump-mediene gikk bananas: Dette viste Trumps sanne natur. De samme mediene glemte at Trump var i sin fulle rett og at andre presidenter før ham hadde avsatt FBI-sjefen. Nå lest de konspirative motiver inn i avsettelsen. De spekulasjonene fyrte Comey selv opp under ved lekkasjer. Lekkasjer er begynnelsen og slutten i krigen mot Trump: Det har vært drivstoffet.

Men lekkasjene er farlige også for dem som lekker. Det viste seg at de memoer Comey hadde tatt – referater fra møter med Trump – var FBI-materiale. Comey kunne ikke bare ta dem med seg som sine private papirer. Han hadde dessuten sørget for å lekke dem via en professor som var en venn. Litt senere kom det frem at denne vennen var ansatt i FBI. Disse opplysningene – bit for bit – svekket tilliten til Comey. Hvor mye mer var det han ikke fortalte? Var FBI hans til odel og eie som han kunne skalte og valte med som han ville?

Det er akkurat det som er kjernen: Både i Justisdepartementet og FBI hadde det utviklet seg en kultur på toppen som sa at disse institusjonene var bundet til ett bestemt politisk parti. Hvis det kom inn en annen politisk leder hadde de rett til å motsette seg det.

Da de fikk Trump gikk de bananas. Han måtte stanses for enhver pris.

Det var dette som var grunnstemningen og da Comey ble sparket tok det fyr. Andrew MacCabe rykket opp som konstituert sjef.

Vi vet at visejustisminister Rod Rosenstein foreslo Bob Mueller som ny FBI-direktør. Men han hadde allerede vært sjef, til og med lenger enn åremålet tilsa. Det gikk ikke Trump med på. Men Rosenstein må ha rundspilt Trump, for han fikk plassert Mueller som special counsel, spesialetterforsker med fullmakter som ingen annen i amerikansk historie.  Det kom en ny hemmelig fullmakt i august, som offentligheten ikke visste om før rettssaken mot Paul Manafort kom opp. Dommeren T.S Ellis III fikk lese den, men ingen andre.

MacCabe sier i intervjuet med CBS som sendes søndag at han tenkte da han sto overfor Trump at han satt i Det hvite hus takket være russerne. Dette later til å være en forestilling som gikk Trump-fiendene begynte å tro på selv. Putin hadde rotet rundt på sosiale medier før valget og en fjær ble til fem høns. Det var tynt, men det var the missing link til påstanden om at Trump vant pga Putins hjelp. At Rod Rosenstein selv senere slo fast at målet var å spre forvirring blant velgerne, gjorde ikke inntrykk.

Å henge Putin rundt halsen på Trump var for verdifullt til ikke å bruke det.

Da CIA, FBI og NSA troppet opp på kontoret hans i Trump Tower i januar 2017 og sa russerne hadde ønsket at han skulle vinne, var det første skudd mot Trump ansiktet til ansikt. Så trakk Comey ham inn på et sideværelse og sa under fire øyne at det sirkulerer en rapport om at du var med prostituerte i Moskva og fikk dem til å tisse i sengen hvor Barack og Michelle Obama sov.

Comey skulle senere si til Kongress-utvalg at dette var salacious og unverified reports. Lugubre og uverifiserte historier.

Man han fremførte dem til Trump med den største bekymring, for å advare ham om at mediene satt på historiene.

Comey hadde selv vært med å fore mediene med rapporten. Det var dette som var konspirasjonen mot Trump.

Han var forsvarsløs.

Men noe må ha surret oppe i hodet hans: Hva er dette?

Vi vet ikke detaljert hva som skjedde i mai. Men aktørene etterlater seg mange spor: F.eks beskriver Comey i sin bok A higher loyalty, sitt inntrykk av Trump første gang, og det oser av forakt. De så på ham som en parveny de skulle «ta ned».

Mange mener at det må en storjury til for å komme til bunns i hva som skjedde. En som har stevnerett og hvor vitnene forklarer seg under straffeansvar. En jury som arbeider 24/7. Kongresskomiteene har bare hatt møter tre dager i uken.

Hvem sa til Trump at det var riktig å sparke Comey? Kan det ha vært Rod Rosenstein som visste det var åpningstrekket for å få utnevnt Bob Mueller til spesialetterforsker?

MacCabe ga ordre om åpne en kontraetterretningsetterforskning av USAs president. En slik etterforskning har rettigheter en vanlig krimetterforskning ikke har.

Maktklikken hadde ikke klart å forhindre at Trump ble valgt. Nå økte de innsatsen. De ville henge ham i tau de hadde fått av Putin.

Men lekkasjene om at de seriøst drøftet å få ham avsatt som utilregnelig, sier noe om hvor desparate de var.

Det er nå tre ulike kilder som bekrefter at Rod Rosenstein holdt møter med FBI om mulighetene for å avlytte presidenten. De måtte ha halvparten av regjeringen med seg.

Det har aldri skjedd at embetsmenn diskuterer å avsette presidenten. Mediene forsøker selvsagt å ignorere alvoret i dette. Men for mye har lekket ut om saboteringen og forfølgelsen av Trump. For mange forstår hva det handler om. Som valgkampmedarbeider for Bill og Hillary, Mark Penn:

It is now crystal clear that the highest echelons of the Justice Department and FBI had morphed from the world’s most professional law enforcement organization into a Third World rump group. They had the hubris to believe that they – not the American people or their duly elected representatives – should decide who governs and how.

Kontraetterretningen mot Trump-kampanjen, Crossfire Hurricane, begynte i juli 2016, få dager etter at Hillary var frikjent. Etterforskningen var allerede i gang. Men McCabe og de andre var redd for at Trump kunne stenge den ned. Sier han.

Men de var også redd for noe annet: At en ny FBI-direktør de ikke hadde styr på kunne komme til å oppdage alle krumspring de hadde gjort for å stanse Trump, f.eks bruken av Steele-rapporten som grunnlag for overvåking av Trump-leiren, uten å fortelle at den var bestilt og betalt av Hillary og Demokratene.

Derfor var det viktig å låse etterforskningen og gjøre den uavhengig av nye koster. Derfor spesialetterforskeren med ubegrensede fullmakter. Derfor Bob Mueller.

Mueller har ikke funnet noe, men de kan holde spillet gående og gi inntrykk av at de graver i noe de ennå ikke har lykkes å komme til bunns i.

Had FBI officials waited for a new director to be confirmed by the Senate, they might have had a new boss who looked over the Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) warrants and discovered that the key evidence for them was an unverified dossier from a fired source who had materially lied to the FBI.

Officials might have discovered that the supporting Yahoo News story was actually an echo created by their source and not independent evidence. The new FBI director might have figured out that the dossier came to the FBI not through actual intelligence channels but through an official’s wife who was on the payroll of the dossier-creating company, Fusion GPS.

The new FBI director might have even discovered that dossier was an opposite research operation from Trump opponents instead of real intelligence. The new director might have legitimately pulled back from this reckless course.

Du trenger en forbrytelse for å opprette en special counsel. McCabe og de andre hadde bare en antakelse. De hadde mannen og trengte forbrytelsen.

De gikk på jakt etter forbrytelsen og håpet å finne den.

Det er slik man gjør i banan-republikker.

Denne klikken trodde de hadde bukten og begge endene da de fikk lurt Trump til å utnevne Bob Mueller.

So a counterintelligence investigation that was formed without probable cause now became the largest criminal investigation in history of a campaign and a presidency, dragging on since May 2017.

Men aktørene forteller ikke konsistente historier. De har løyet for Kongressen, og uoverensstemmelser avslører at noe ikke stemmer.

Når det nå bekreftes at visejustisminister Rod Rosenstein på ramme alvor ville ta opptak av Trump og få ham avsatt, er det satt ned en markør som ikke kommer til å forsvinne så lett.

Avsettelse av presidenten? Det var altså ikke bare fantasiene til Michael Wolff i Fire & Fury.

foxnews.com

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂