Nytt

FBIs tidligere nestleder Andrew McCabe sa i et intervju tirsdag at det kan hende at Donald Trump er i lomma på russerne.

Former FBI Deputy Director Andrew McCabe said in an interview Tuesday that he believes it is possible that President Trump is a Russian asset and thinks “that’s why we started our investigation.”

McCabe rykket opp som fungerende FBI-leder da James Comey ble avsatt. Mediene hadde pisket frem en stemning av at Trump gjorde det fordi Comey ikke ville stanse etterforskningen av Michael Flynn og anti-Trump-folkene i FBI og Justis begynte å snakke om å avsette Trump, har McCabe selv forklart.

Det var i intervju med Anderson Cooper på CNN at McCabe luftet muligheten av at Trump er en russisk agent eller influencer.

The former official was asked on CNN’s «Anderson Cooper 360» if he believes Trump may still be a Russian asset. He said he’s «anxious» to see the conclusion of Special Prosecutor Robert Mueller’s investigation.

FBI startet en kontraetterretningsoperasjon mot Trump-kampanjen i juli 2016, kalt Crossfire Hurricane. Den involverte en rekke provokatører og infiltratører.

I CBS 60 Minutes som ble sendt søndag forklarte McCabe hvorfor han utvidet etterforskningen av Trump i tidsrommet hvor han var fungerende FBI-sjef:

«I was very concerned that I was able to put the Russia case on absolutely solid ground, in an indelible fashion,” McCabe said. «That were I removed quickly, or reassigned or fired, that the case could not be closed or vanish in the night without a trace.»

He added, «I wanted to make sure that our case was on solid ground and if somebody came in behind me and closed it and tried to walk away from it, they would not be able to do that without creating a record of why they made that decision.»

Men selv Comey sa ikke at Trump ga han ordre om å stanse etterforskningen av Flynn. Men slik ble det fremstilt av anti-Trump-mediene. Stemningen i FBI og Justis var meget spesiell og det var ingen ringere enn visejustisminister Rod Rosenstein som lanserte ideen om at man kunne bruke grunnlovstillegg 25 for å få Trump avsatt.

For å skaffe bevismateriale var han villig til å bære opptaksutstyr i møte med presidenten. – Jeg blir aldri kroppsvisitert når jeg besøker Det hvite hus, skal Rosenstein ha sagt.

Det var New York Times som først avslørte planene om avsettelse i september. Nylig kom det frem at FBIs øverste juridiske rådgiver, James Baker, bekreftet planene bak lukkede dører i en Kongresshøring i oktober.

 

https://www.foxnews.com/politics/mccabe-says-its-possible-trumps-a-russian-asset