Nytt

Rod Rosenstein kan ikke overleve de alvorlige anklagene mot ham.

Donald Trump reagerte mandag på avsløringene til FBIs avsatte nestleder Andrew McCabe som søndag fortalte at Rod Rosenstein foreslå å bruke det 25. grunnlovstillegg for å få avsatt Trump. – Statskupp, tvitret Trump.

I Intervjuet med CBS som ble sendt søndag kveld, fortalte McCabe at visejustisminister Rode Rosenstein to ganger tok opp mulighetene for å få presidenten avsatt.

McCabe detailed two occasions in which Rosenstein raised the prospect of using the 25th Amendment to remove Trump from office and even suggested that two cabinet officials would be willing to involve themselves in the scheme.

McCabe sier Rosenstein også lanserte ideen om at han skulle møte presidenten med opptaksutstyr.

McCabe also alleges that Rosenstein suggested in a meeting that he would wear a wire into the Oval Office in meetings with Trump. The former FBI deputy director told “60 minutes” in an interview that he took Rosenstein’s suggestion so seriously that he brought the idea up to FBI lawyers who waved off his suggestion.

Rosenstein benekter alle påstander gjennom en talsmann. Da New York Times først avslørte planene i september trodde alle det ville føre til avskjed. Men Trump aksepterte en forklaring om at det var en spøk.

Med nye bekreftelser skal det bli vanskelig for Rosenstein å redde sin stilling.

Justisminister William Barr er godkjent og det er ventet at han kommer til å starte en opprydning i Justisdepartementet og FBI.

 

TRUMP ACCUSES ROD ROSENSTEIN OF ‘COUP ATTEMPT’