Tidligere visejustisminister Rod Rosenstein møter til høring i justiskomiteen i Senatet, under ledelse av Lindsey Graham, klokken 1600 norsk tid. Han er eneste vitne.

Høringen kan følges her.

Rosenstein overtok Russia collusion-etterforskningen da justisminister Jeff Sessions erklærte seg inhabil. Han hadde således en nøkkelrolle da James Comey ble sparket som FBI-sjef og Bob Mueller ble utnevnt som spesialetterforsker.

Mueller var til intervju i Det hvite hus med tanke på å bli FBI-sjef en ny periode. I stedet ble han spesialetterforsker med fullmakter som ingen annen. Det var Rosenstein som ga ham disse. De første ved tiltredelsen, de andre i august 2017. De var omfattet av et slikt hemmelighold at da de dukket opp i forbindelse med rettssaken mot Manafort, måtte dommer Eliot forlange å få se dem.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.