Michael Horowitz. Foto: Aron P Bernstein/Reuters/Scanpix

Generalinspektøren for justisdepartementet, Michael Horowitz, skal granske om det ble utøvd press av noen i justisdepartementet for å endre valgresultatet. Granskningen kommer etter at New York Times på basis av fire anonyme kilder fredag meldte at Trump var misfornøyd med Jeffrey Rosen som var konstituert justisminister en kort periode etter at William Barr gikk av.

Sammen med avdelingsleder Jeffrey Clark diskuterte Trump å sparke Rosen. Clark foreslo at departementet skulle skrive et brev til Georgia og be de revurdere godkjenningen av resultatet. Men resten av ledelsen truet med å gå av. Det ble ingenting.

Horowitz vil sette i gang en granskning på grunnlag av noe hypotetisk. Det oppfattes av Trumps velgere som at heksejakten fortsetter også etter han Trump gikk av. Demokratene bruker makten når de har den, uhemmet.

Ingen er dømt for Russiagate, kun en FBI-advokat er tiltalt. Justisminister William Barr endret kurs en gang utpå våren 2020 og ga ordre om at etterforskningen av Hunter Biden ikke måtte lekke ut.

Trumps tilhengere har sett et Demokratisk parti som lyver dem rett opp i ansiktet. Nå skal de også gå etter Trump for noe som ikke ble noe av. Det øker polariseringen.

The DOJ inspector general announcement follows a Friday report claiming that former President Donald Trump and a top lawyer for the Department of Justice reportedly planned to have the acting attorney general removed from his post weeks before President Biden was inaugurated in an apparent effort to investigate unsubstantiated claims of voter fraud and change the election results. Following the election, Trump spent weeks claiming the election was stolen from him by Biden.

Trump etterforskes for noe som kunne ha skjedd. Demokratene blir ikke holdt ansvarlig for en rekke alvorlige forhold. Slik oppfatter Trumps tilhengere en slik granskning.

Det er ikke overraskende at Justisdepartementets folk lekker til New York Times. Departementet har vært en bastion av Trump-motstand. Justisdepartementet  har vært på Hillarys side og har nektet å samarbeide med Republikanere som Devin Nunes.

The weekend after New Year’s Eve, Clark reportedly met with the president to discuss his strategy. Clark then called Rosen on Sunday to inform him that the president intended to remove Rosen from the post, with Clark replacing him. Rosen demanded to hear the news directly from the president, according to the report. The department’s senior leaders allegedly called one another and agreed that if Rosen was ousted, they would all resign together.

When the president met with Rosen and Clark, the two presented their arguments, and in the end, the president decided not to fire Rosen, apparently being swayed by the idea that doing so would bring chaos to the department and possible recriminations against him from Republicans.

Clark er skuffet over at en intern diskusjon er lekket til mediene.

Clark denied being part of any plot to remove Rosen, saying, “There was a candid discussion of options and pros and cons with the president. It is unfortunate that those who were part of a privileged legal conversation would comment in public about such internal deliberations, while also distorting any discussions.»

Valgresultatet er blitt et bittert stridstema. At Trump og hans folk mener de ble utsatt for massiv valgsvindel, provoserer Demokratene. De har behov for å sette Trump og hans folk på plass. Dette er del av en hevngjerrighet som også Biden personlig utstråler og kommuniserer.

Barr legger skylden på Trump for 6. januar. Også han har behov for å skylde på presidenten.

Last week, Barr told the United Kingdom’s ITV News that questioning the 2020 election results “was the thing that precipitated the riots on the Hill” and added that “we just cannot tolerate violence interfering with the processes of government.”

 

 

DOJ watchdog launches investigation into any ‘improper’ effort to ‘alter’ 2020 election results

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂