En av nøkkelhendelsene i Russiagate er samtalen mellom påtroppende nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynn og den russiske ambassadøren Sergej Kiseljak i desember 2016. Den samtalen ble lekket til Washington Post-journalisten David Ignatius, som ga en giftig versjon som ødela Flynns stilling. Hvem lekket samtalen? Det var en straffbar handling.

En etterforskning ble iverksatt, men tirsdag kunne New York Times meddele at den er lukket ned. Etterforskerne fant intet straffbart forhold.

Nå skjer det som mange hadde fryktet: De samme menneskene som konspirerte mot Trump er nå tilbake ved makten.

Amerikanske politikk er blitt som en borgerkrig der den ene siden bestemmer reglene på tvers av lov og rett. Denne egenrådigheten avføder stor frustrasjon hos den andre halvdelen av befolkningen. De hadde håpet på et rettsoppgjør før valget, men det kom aldri. Det skyldes først og fremst at justisminister William Barr skiftet side. Fra å ha snakket om at Trump-kampanjen ble utsatt for overvåking og spionasje, ga han i 2020 ordre om at etterforskningen av Hunter Biden ikke måtte komme offentligheten for øre. Hadde den det gjort ville historien om laptopen blitt kjent tidligere. FBI satt på den fra desember 2019.

David Ignatius artikkel 12. januar førte til at FBI sendte to agenter for å snakke med Flynn 24. januar, offisielt for å ta en prat, reelt for å sjekke om han snakket sant.

Grassley som er leder av finanskomiteen i Senatet, ba i 2017 om å få alle dokumenter i Flynn-saken, men måtte vente i flere år. Nå er det tilbake til utgangspunktet. Grassley må be om dokumenter og FBI og justisdepartementet haler ut tiden.

Ignatius’ artikkel var et bestillingsverk for å undergrave Trump. Denne type journalistikk florerte under Trump og ødela publikums tillit til pressen.

“Accordingly, it is clear that the information leaked to and published by the Washington Post on January 12, 2017, was sensitive information at that time and the leak was most likely designed to undermine the Trump administration in its first days,” Grassley said.

Flynns samtale med Kiseljak var hemmelig, så hvordan kan det være OK at den ble lekket, spør Grassley.

Som så ofte før er han satt tilbake og står overfor det samme dobbeltspillet: Justisdepartementet og FBI lekker til mediene samtidig som de nekter Grassley innsyn.

He  said it was “especially concerning” that Congress has been “left in the dark” about the status of the investigation, while officials at the Department of Justice have leaked details of the leak probe to the media.

 

Grassley Wants To Know How DOJ Found ‘No Wrongdoing’ In Michael Flynn Leak Probe

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.